Dombrovskis vasarās ASV piestrādā par apkopēju
Slavenības
2018. gada 17. janvāris, 14:21

Dombrovskis vasarās ASV piestrādā par apkopēju

Kasjauns.lv

Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis jau septiņus gadus ik vasaru dodas uz Ņūdžersiju ASV, kur Latviešu biedrības namā piestrādā par apkopēju. RīgaTV 24 raidījumā "Rampas Ugunis" aktieris sacīja, ka Amerika ir kā ķīmiskā tīrītava galvai. 

Vaicāts, vai brauc uz ASV "pašancēt", viņš sacīja, ka atpelna tur biļetes cenu. Viņam tur patīk un uz ASV devās arī šovasar.

"Atceros, kā pirmo reizi aizbraucu uz turieni, es uzliku ausis sev, un klausījos rokoperu "Lāčplēsis"," atmiņās kavējās aktieris, norādot, ka darbs palīdz "negruzīties". 

"Tu atslēdzies, tu sēdi neko nedari, periods dzīvē ir smags, tu sēdi, tu gruzies, nekam tu nevari pieķerties klāt, nekas nesanāk, un tu gruzies. Tad tu sāc kaut ko darīt, šie te paši teātra mēģinājumi, izrādes. Kad bija banku krīze, cilvēkiem bija grūti ar naudām, ieskaitot mani un pārējos, un tu nezināji, kā savilkt galus kopā, ko tālāk darīt. Tāds gruzaviks tu palices, smagā mašīna. Bet tad aizej uz mēģiem, sāc kaut ko darīt, dari, dari un tu aizmirsties, tu saproti?" - sacīja aktieris.

Viņš atklāj, ka Ņūdžersijā dzīvo pie drauga. "Viņš tur ir saimnieks, kurš pieskata Latviešu biedrības namu, viņi, lai varētu izdzīvot, izīrē tās telpas, tur ir brīnišķīgs amfiteātris vasaras arī. Tad mēs tur tā septiņus gadus braukājam," stāsta Dombrovskis, piebilstot, ka reizēm tiek braukts ar kādu izrādi, reizēm - vienkārši pastrādāt.

Par savu sākumu ASV viņš atminas: "Es nemācēju pat grīdu pareizi mazgāt, jo katram ir sava sistēma, kā tu mazgā, jo tev tā slota ir jāmet riņķī parketa grīdai, lai tu tos putekļus savāc. Es teicu - kāda starpība, tu taču to izmazgā, bet viņš tāds pedants, čalis, viņš tevi pamāca. Smieklīgi."