foto: Vida Press
Kāpēc Megana Mārkla nevar likt diadēmu, bet hercogiene Ketrīna var?
Meganu Mārklu ar diadēmu matos neredzēsim vismaz vēl četrus mēnešus.
Slavenības
2018. gada 17. janvāris, 15:19

Kāpēc Megana Mārkla nevar likt diadēmu, bet hercogiene Ketrīna var?

Kasjauns.lv

Karaliskās kāzas gaidāmas vien pēc dažiem mēnešiem. Vai līdz tam ir cerība redzēt prinča Harija līgavu Meganu Mārklu kādā formālākā pasākumā ar diadēmu matos? Kā nekā viņa jau ir tikpat kā viena no britu karaliskās ģimenes. Tomēr tuvākajās nedēļās Meganu, rotājušos ar diadēmu, neredzēsim vis!

foto: Vida Press
Hercogiene Ketrīna ar diadēmu pirmo reizi bija rotājusies savā kāzu dienā 2011. gada 29. aprīlī.

Hercogiene Ketrīan ar diadēmu matos redzēta sešos formālos pasākumos. Taču prinča Harija līgavu Meganu Mārklu ar diadēmu matos tuvākajā laikā neredzēsim – un tam ir kāds īpašs iemesls.

Saskaņā ar laikraksta „The Mirror” rīcībā esošo informāciju, britu etiķete nosaka, kāpēc hercogiene Ketrīna drīkst nēsāt diadēmu, bet Megana ne. Atbilde ir pavisam vienkārša – laulības.

Hercogiene Ketrīna un diadēmas

Hercogiene Ketrīan ar diadēmu matos redzēta tikai sešos formālos pasākumos.

gallery icon
7

Britu tradīcijas aizliedz neprecētām sievietēm rotāties ar diadēmu. Turklāt šīs skaistais aksesuārs simbolizē vēl daudz ko vairāk par piederību karaļnamam. Uzvedības etiķetes eksperts Grānts Harolds intervijā BBC atzinis, ka diadēmai ir arī vēsturiska nozīme, ne tikai simbolisks apliecinājums piederībai karaliskajām aprindām. Kroņi un diadēmas jau kopš sendienām britu kultūrā kalpojot kā zīme neprecētiem vīriešiem, ka šī dāma ir jau aizņemta.

„Precētām sievietēm šī galvas rota ir kā statusa rādītājs,” norāda etiķetes eksperts Grānts Harolds, „kas piedevām norāda, ka esi aizņemta un sev vīru nemeklē.”

foto: Vida Press
Hercogiene Ketrīna savā pirmajā valsts banketā.

Tieši šī iemesla dēļ pirms kāzām neviens nebija redzējis arī hercogieni Ketrīnu (tolaik vēl Keitu Midltoni) ar diadēmu matos. Pirmo reizi viņa ar to rotājusies bija savā kāzu dienā 2011. gada 29. aprīlī.

Pēc šā gada maijā noliktajām kāzām arī Megana Mārkla drīkstēs rotāties ar diadēmu, apmeklējot saviesīgus vakarus.

Hercogiene Ketrīna un Megana Mārkla ar dzīvesbiedriem apmeklē svētku dievkalpojumu 2017. gadā

Princis Viljams ar sievu hercogieni Ketrīnu un princis Harijs ar līgavu Meganu Mārklu apmeklē Ziemassvētku dievkalpojumu Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā ...

gallery icon
21

Karaliskās etiķetes eksperti apliecina, ka Megana varētu atkārtot pagātni un ar diadēmu pirmo reizi rotāties savā kāzu dienā, līdzīgi kā to darīja Ketrīna. Eksperti atzīmē, ka diadēma ir tikai svinīgu vakara pasākumu rota, tāpēc Megana pirmo reizi ar karaļnamam piederošu diadēmu matos sabiedrībā varētu iziet arī pēc kāzām.

Tomēr der atzīmēt, ka ne reizi vien Megana Mārkla lauzusi kādu no senajiem karaļnama „nerakstītajiem likumiem”. Tāpēc arī jautājums par diadēmu paliek atklāts.

Princis Harijs un Megana Mārkla saderinājušies

Meganas Mārklas pirkstā mirdz saderināšanās gredzens, kura dizainu veidojis princis Harijs pats. Savukārt tā tapšanā izmantoti briljanti no princeses Diānas ...

gallery icon
53

Hercogienes Ketrīnas laulības gredzens

Hercogiene Ketrīna ikdienā nēsā gan laulības gredzenu, gan saderināšanās gredzenu. Turpretī viņas vīrs princis Viljams laulības gredzenu nenēsā. Iemesls tam ...

gallery icon
11

Karaliskās kāzas: tā precējās hercogiene Ketrīna un princis Viljams 2011. gada aprīlī

2011. gada 29. aprīlī visa Lielbritānija svinēja gadsimta notikumu - prinča Viljama kāzas ar viņa līgavu Keitu Midltoni.

gallery icon
26

Kembridžas hercogiene Ketrīna pirmo reizi uzliek princeses Diānas mīļāko kroni

Uz pieņemšanu Bekingemas pilī hercogiene Ketrīna bija izvēlējusies matos iespraust diadēmu; un tā bija tikai trešā reize viņas augstajā statusā. ...

gallery icon
4

Hercogiene Ketrīna rotājusies karalienes dārglietām

gallery icon
16

Diānas diadēma ar pērlēm un briljantiem

Diadēma ar pērlēm un briljantiem.

gallery icon
18