foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Viktors Ščerbatihs spiests tiesāties par meitu
Viktors Ščerbatihs ar Mariju Afanasjevu iepazinās 2011. gadā un pēc gada kļuva par vecākiem meitiņai.
Slavenības
2018. gada 16. janvāris, 06:44

Viktors Ščerbatihs spiests tiesāties par meitu

Kasjauns.lv

Svarcelšanas treneris, pasaules čempions svarcelšanā un olimpiskais medaļnieks Viktors Ščerbatihs pirms diviem gadiem izšķīrās no savas piecgadīgās meitiņas mātes Marijas Afanasjevas. Žurnāls “Kas Jauns” vēsta, ka Marija iesūdzējusi Viktoru tiesā par uzturlīdzekļu piedziņu, kaut arī viņš līdz šim ir godīgi maksājis prasīto.

Ar dizaineri Mariju Afanasjevu Ščerbatihs iepazinās 2011. gadā, bet 2012. gada maijā viņi kļuva par vecākiem burvīgai meitenei Tatjanai. Viktors pat kala plānos par vērienīgām kāzām, taču pirms diviem gadiem attiecības izjuka. Un, lai arī Ščerbatihs visu šo laiku ir godīgi maksājis uzturlīdzekļus, viņš tik un tā iesūdzēts tiesā. Viktors gatavs piekāpties bijušās dzīvesbiedres prasībām, ja vien viņa piekāptos Viktora prasībām attiecībā uz tikšanās iespējām ar meitu. Diemžēl tas nav izdevies, tāpēc lieta nonākusi līdz tiesai.


Ščerbatihs žurnāla “Kas Jauns” 16. janvāra numurā atzīst, ka radusies situācija ir pavisam skumja. „Šķiršanās nekad nav laba lieta, jo tajā nav un nevar būt uzvarētāju jeb ieguvēju. Tajā procesā nav labo un slikto, pareizo un nepareizo. Domāju, ka tā ir viena no sliktākajām būšanām, kas cilvēka dzīvē var notikt. Vieniem šķiršanās varbūt noris vieglāk, citiem – smagāk, bet domāju, ka nekāda vieglā un patīkamā pastaiga tā nav nevienā gadījumā. Un ja vēl tajā putrā tiek iejaukta tiesa…” nopūšas Viktors, uzsverot, ka negrasās tiesāties: „Tādas tiešas konkurences sportā man ir bijis pāri galvai. Tur bez tās nekur, taču sportā tai ir cits – pozitīvs – raksturs. Bet konkurēt par bērnu… Tā nav labā konkurence, tādā es nevēlos iesaistīties. Tā – kā sportā – neved uz goda pjedestālu. Tieši pretēji – bērns tiek pamests zem tā pjedestāla… Tāpēc, ja vien būs iespējams, mēģināšu iet citu, nevis tiesāšanās ceļu. Cīnīšos, bet nevis savā, bet gan meitas labā.”

Svarcēlājs Viktors Ščerbatihs

gallery icon
17

Vairāk par to, kāpēc Viktors Ščerbatihs ierauts tiesvedībā par paša bērnu un kāpēc viņš nevēlas tiesāties, lasiet žurnāla “Kas Jauns” jaunākajā – 16. janvāra – numurā!