foto: Vida Press
Džeremijs Klārksons atmetis smēķēšanu, bet ārstu prasībai par alkoholu neklausa
Džeremijs Klārksons aizvien nespēj atmest iedzeršanu, lai gan ārsti to likuši.
Slavenības
2017. gada 3. decembris, 16:11

Džeremijs Klārksons atmetis smēķēšanu, bet ārstu prasībai par alkoholu neklausa

Kasjauns.lv

Vēl šā gada augustā veselības problēmu dēļ ārsti TV zvaigznei Džeremijam Klārksonam (57) strikti rekomendēja atmest smēķēšanu un alkohola lietošanu. Pirmo prasību Klārksons izpildījis, bet otro aizvien ignorē.

Vasaras nogalē, kad TV zvaigzne Džeremijs Klārksons bija devies atpūsties uz Maljorkas salu, viņa relaksētās brīvdienas izjauca slimība. Pneimonijas dēļ viņš sešas dienas bijis spiests pavadīt slimnīcā.

Džeremijs Klārksons un kaitīgie ieradumi

Džeremijs Klārksons un kaitīgie ieradumi.

gallery icon

„Man gadā sanāk paņemt tikai divas nedēļas ilgu atvaļinājumu, bet te desmit dienas no tā nācās pavadīt slimnīcā. Labi, sešas dienas,” intervijā ar „Radio Times” par veselības problēmu radītajiem šķēršļiem sūkstījies Klārksons.

„Un pēc tam meita mani pieskatīja, lai es nedzertu un nesmēķētu. Ārsti man norādīja; ‘Tu nekad vairs nedrīksti smēķēt.’ Un meita viņiem pajautāja – ‘Bet kā ar dzeršanu?’”

foto: Vida Press
Kā lai atsaka, ja pašam rokās ieliek!

„Kad esam uzsākuši filmēšanu, nav īstais laiks, lai dzertu. Mēs to darījām „Gāzi grīdā” dzīvā ētera laikā – es no tā neko neatceros.”

„Tagad [filmēšanas dienās] mēs varbūt atļaujamies glāzi vīna pie pusdienām, taču ir jāsaglabā skaidrs prāts, darot darbu.”

„Kad filmēšana ir pabeigta un ar lidmašīnu dodamies mājup, tad gan iztukšojam dažus spaiņus vīna.”

Bijušais „Gāzi grīdā” vadītājs smēķēšanu šogad veiksmīgi atmetis. Viņš izskaitļojis, ka pēdējo 43 gadu laikā izsmēķējis gandrīz 630 000 cigarešu.

„Man visi teica, ka jāpārtrauc. Turklāt nekavējoties,” atceras Klārksons. „Tobrīd man nebija izvēles, jo asins saindēšanās bija tik smaga un es biju tik novārdzis no drebuļiem, ka nespēju pat uzšķilt uguni, lai aizdegtu cigareti.”

foto: Vida Press
„Man nebija izvēles, kā atmest. Es biju tik novārdzis no drebuļiem, ka nespēju pat uzšķilt uguni, lai aizdegtu cigareti.”

Citiem, kas vēlas atmest smēķēšanu, Džeremijs Klārksons iesaka doties uz vietām, kur tā nav atļauta. Kā, piemēram, uz kinoteātri vai ceļojumā uz Austrāliju, jo šajā zemē cigaretes ir ļoti dārgas un daudz kur publiskās vietās smēķēt ir aizliegts.

Klārksons arīdzan norāda, ka apņemšanos ir daudz vieglāk īstenot, ja līdzās ir kāds draugs, kas arī vēlas atmest. Pats svarīgākais šajā procesā ir „gribasspēks”, ir pārliecināts Klārksons.

Ar alkohola atmešanu gan viņa tik labi nesokas. „Es piedzēros,” viņš atzīstas. „Es ilgi pavadīju nomodā. Biju uz bāriem kopā ar smēķētājiem un sēdēju kopā ar viņiem izelpoto dūmu mutulī.”

„Taču es nesalūzu,” lepojas Klārksons, ka nesenais piedzīvojums nav atgriezis viņu pie smēķēšanas atsākšanas.

foto: Vida Press

Pēc pārciestās slimības analīzes uzrādījušas, ka Klārksona plaušu tilpums atbilst 96% procentiem viņa vecuma cilvēku kategorijā. Turklāt viņš spējot izelpot spēcīgāk un ilgāk, nekā nesmēķējošs četrdesmitgadnieks.

„Īsāk sakot, trīs ceturtdaļas miljona cigarešu nav nodarījušas man nekā slikta. Esmu vistiešākajā veidā atspēkojis medicīnas zinātnes pētījumus.”

Klārksons savulaik izsmēķējis līdz 40 cigaretēm dienā.