Vainas atzīšana palīdz Depa sievai izvairīties no 10 gadus ilga cietumsoda
Par mājas mīluļu, divu Jorkšīras terjeru, ievešanu Austrālijā bez dokumentu sakārtošanas un izietas karantīnas, Holivudas zvaigznes Džonija Depa sievai aktrisei Amberai Herdai draudēja līdz pat 10 gadus ilgs cietumsods. Aktrise savu vainu atzinusi un to nožēlojusi, un tiesa bargo sodu atcēlusi.
Slavenības
2016. gada 20. aprīlis, 07:56

Vainas atzīšana palīdz Depa sievai izvairīties no 10 gadus ilga cietumsoda

Jauns.lv

Holivudas zvaigznes Džonija Depa (52) sieva aktrise Ambera Herda (29) Austrālijā iekūlusies nepatikšanās ar likumu. Savas vainas atzīšana un patiesa nožēla palīdzējusi viņai paglābties no ļoti barga soda.

Austrālijas varasiestādes vainojušas aktrisi Amberu Herdu dokumentu viltošanā, nelikumīgi valstī ievedot divus savus mājas mīluļus Jorkšīras terjerus. Pēc tam, kad Džonija Depa sieva publiski atzinusi sevi par vainīgu un nožēlojusi savu rīcību, tiesa viņu atbrīvojusi no bargā soda.

Deps pavadījis sievu uz tiesas sēdi Sautportā, pilsētā, netālu no kuras Holivudas zvaigzne strādā pie franšīzes „Karību jūras pirāti” turpinājuma, darbs pie kura skandāla dēļ pērn tika pārtraukts.

Austrālijas mediji šo prāvu preses slejās jokojot nodēvējuši kā „karš par terjeriem”.

Pēc vairāku mēnešu ilgām diskusijām, miertiesnesis pieņēmis tomēr lēmumu netiesāt Amberu Herdu, vien noteicis, ka aktrisei nākamā viena mēneša laikā nedrīkst būt nekādu pārkāpumu, pretējā gadījumā viņai būs jāmaksā 1000 Austrālijas dolāru liela soda nauda.

Visa jezga sacelta tāpēc, ka Ambera Austrālijā ievedusi savus mājas mīluļus Jorkšīras terjerus Pistoli un Bū bez nepieciešamajiem dokumentiem un izietās karantīnas. Pirmdien tiesa piekritusi atsaukt apsūdzību, jo Ambera atzinusi savu vainu un nožēlojusi, ka melojusi aizpildot ielidošanas dokumentus, kad pērn ieradusies Austrālijā, lai apciemotu vīru.

Sākotnēji pret Amberu Herdu tika izvirzīta apsūdzība, kas paredzēja līdz pat 10 gadiem ilgu brīvības atņemšanu un naudas sodu 10 000 Austrālijas dolāru apmērā.

Noslēdzošās tiesas sēdes laikā šajā pirmdienā atskaņots Holivudas pāra ierakstīts video, kurā Ambera slavē Austrālijas bio drošības kontroli, lai valstī neievestu slimības un infekcijas. Herda arī piebildusi: „Ja jūs necienīsiet Austrālijas likumus, viņi par to jums stingri pateiks”. Videoklipā aktrise atzinusi, ka Austrālija ir „brīnišķīga sala ar daudz jo daudz unikāliem augiem, dzīvniekiem un cilvēkiem”. Viņa „patiesi nožēlo, ka Pistole un Bū nebija deklarēti”, jo saprot, ka „sargāt Austrāliju ir svarīgi”.

Deps atbalstījis sievas teikto, iesakot citiem Austrālijas apmeklētājiem „vienmēr visu deklarēt, iebraucot šajā valstī”.

Herdas advokāts Džeremijs Kērks norāda, ka viņa kliente cietusi no laika joslu maiņas un bijusi noraizējusies par rokas traumu, ko vīrs guvis filmēšanas laukumā. Aktrise domājusi, ka visas ar suņu ievešanu saistītās formalitātes ir jau nokārtotas. „Viņa bija nogurusi un pieļāva briesmīgu kļūdu,” norāda advokāts.

Ambera Herda atvainojas par nelegālu suņu ievešanu valstī

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press