foto: Ekrānuzņēmums
Mihailu Zadornovu izvadīs Rīgā no vietas, kur viņš kristīts
Slavenības
2017. gada 11. novembris, 22:37

Mihailu Zadornovu izvadīs Rīgā no vietas, kur viņš kristīts

Kasjauns.lv

Vēža pievārēto slaveno krievu satīriķi izvadīs Rīgā un arī apglabās Rīgām blakus viņa tēvam - tāda bijusi mākslinieka pēdējā griba.

Pagaidām vēl nav zināms, par kuru tieši Rīgas dievnamu ir runa, taču priesteris Aleksejs Zotovs pauda, ka tā ir vieta, kur Zadornovu pirms 30 gadiem kristīja, kā arī no turienes pēdējā gaitā izvadīja Zadornova tēvu, vēsta Krievijas mediji.

Priesteris Zotovs ar Zadornoviem bijis pazīstams 50 gadus.

Jau vēstījām, ka satīriķis pirms nāves atstājis savu vēlmju zīmīti. 

Sarakstu ar savām pēdējām vēlēšanām Zadornovs sastādījis īsi pirms nāves. Telegram kanāls “Mash” atklājis dažas no aizgājēja vēlmēm:

Materiāli atbalstīt un neļaut aizvērt tēva Nikolaja Zadornova vārdā nosauktajai krievvalodīgai bibliotēkai (satīriķis Mihails Zadornovs tēva vārdā nosaukto bibliotēku izveidoja 2009. gadā par savu naudu, paziņojot, ka tās pakalpojumi ir visiem pieejami un bez maksas).

Tikt apglabātam vienā kapā ar tēvu – padomju rakstnieku, Nopelniem bagātā Latvijas PSR kultūras darbinieku, Staļina prēmijas laureātu Nikolaju Zadornovu.

Mirstīgās atliekas pārvest tikai ar virszemes transportu.

Mihails Zadornovs mira 2017. gada 10. novembrī 69 gadu vecumā kādā Maskavas klīnikā. Viņam pirms gada tika konstatēts smadzeņu audzējs.

Krievu satīriķis Mihails Zadornovs

Fotogrāfijas no satīriķa Mihaila Zadornova bloga.

gallery icon