foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Bijušais personīgais pavārs atklāj, kāda ir karalienes Elizabetes II ēdienkarte
Anglijas karaliene Elziabete II ietur maltītes četras reizes dienā, bet pirms miega naškojas ar augļiem un glāzi šampanieša.
Slavenības
2017. gada 19. oktobris, 06:50

Bijušais personīgais pavārs atklāj, kāda ir karalienes Elizabetes II ēdienkarte

Kasjauns.lv

Anglijas karalienes Elizabetes II bijušais personīgais šefpavārs Darens Makgreidijs pastāstījis, ko Viņas Majestāte iecienījusi, brokastīs, pusdienās un vakariņās. Lūk, kāds ir karalienes ilgā mūža noslēpums!

foto: Steve Meddle/REX/ Vida Press
Karalienes Elizabetes II bijušas pavārs Darens Makgreidijs.

Atceroties bērnībā lasītas pasakas par prinčiem un princesēm, ierasts dzirdēt, ka pilī allaž rīko dzīres, kurās galdi vai lūzt no ēdiena. Arī filmās uz karaļa galda, kā likums, ceļ medījumu un tā ir tik daudz, ka varētu paēdināt veselu ciematu izsalkušu ļautiņu. Varētu padomāt, ka tā patiešām notiek karaļnamos. Bet vai tiešām tā ir?

Karaliene Elizabete II iestiprinās

Karaliene Elizabete II iestiprinās.

gallery icon

Anglijas karalienes bijušais pavārs Darens Makgreidijs pastāstījis, ka Elizabete II patiesībā nav liela kārumniece, atšķirībā no vīra Edinburgas hercoga prinča Filipa, kurš dievina labi paēst.

Divas reizes nedēļā karaļnama pavārs ar karalieni saskaņo, ko viņa tuvākajās dienās vēlēsies brokastīs, pusdienās un vakariņās.

foto: Front Page Media / Splash News/ Vida Press
Darens Makgreidijs savulaik gatavojis arī princesei Diānai.

Brokastis

Karaliene Elizabete II dienu sāk ar tasīti tējas un dažiem cepumiem. Viņas Majestāte iecienījusi „Earl Grey” melno tēju ar bergamotu un bauda to bez cukura un piena, pat neraugoties uz to, ka tēja ar pienu Anglijā ir teju nerakstīta klasika.

Pēc tam karaliene brokastīs bauda pilngraudu pārslas ar pienu un augļiem.

Laiku pa laikam ierastās brokastis Elizabete II aizstāj ar omleti un ceptu lasi vai tostermaizi ar marmelādi. Karaliene dod priekšroku brūnajām olām, norādot, ka viņasprāt tām ir labāka garša.

foto: Tim Rooke/REX/ Vida Press
Karaliene tēju dzer bez cukura un piena.

Pusdienas

Pirms pusdienām karaliene bauda glāzi džina, kam bagātīgi pievienots ledus un pielikta šķēlīte citrona.

Viņas Majestāte pusdienās dod priekšroku vistas gaļai ar salātiem vai zivij ar dārzeņiem. Pavārs norāda, ka Elizabetes II mīļākais ēdiens ir grilēta gaļa ar spinātiem vai kabačiem.

foto: Zak Hussein/ Vida Press
Karaliene ar vīru Edinburgas hercogu princi Filipu.

Launags

Karaliene nekad neizlaiž launagu! Tajā viņa bauda tēju ar sviestmaizēm un bulciņām vai apetītelīgām kūciņām.

Sviestmaizes parasti pasniedz ar gurķi, kūpinātu lasi vai olu. Launaga neatņemama sastāvdaļa ir mazas tostermaizītes ar aveņu ievārījumu.

foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press
Elizabete II nekad neizlaiž launagu, kad bauda tēju un kūciņas.

Vakariņas

Sātīgas vakariņas – tāda ir karalienes izvēle.

Dienas beidzamajā ēdienreizē karalienes ēdienkarte ir visnotaļ plaša. Dažkārt viņa izvēlas jēra gaļu, dažkārt maltīti, kas pagatavota no ceptas liellopa gaļas, irbes vai cepta laša. Dažkārt viņai pasniedz steiku, kas gatavots no jēra gaļas filejas vai brieža gaļas, ko viņa bauda ar sēņu mērci.

Pie maltītes karaliene izvēlas viskiju vai sauso martini, bet nekad vakariņās nedzer vīnu!

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Karalienes mīļākā tēja ir "Earl Grey" ar bergamotu.

Deserts

Pirms miega karaliene našķējas ar zemenēm, kas audzētas Balmorālas pils dārzā, un saldajiem baltajiem persikiem, kas audzēti Vindzoras pils siltumnīcās. Šādas otrās vakariņas karaliene noslēdz ar glāzi šampanieša. Turklāt katru dienu tiek atkorķēta jauna pudele!

foto: REX/ Vida Press
Pirms miega Viņas Majestāte vienmēr malko glāzi šampanieša!