Ieskats Ketrīnas un Viljama mājās. Kā viņi tās iekārtojuši. FOTO
Aizvadītajā nedēļas nogalē pie prinča Viljama un viņa ģimenes Kensingtonas pilī viesojās ASV prezidents Baraks Obama ar kundzi Mišelu, kā arī Viljama brālis princis Harijs.
Slavenības
2016. gada 26. aprīlis, 15:06

Ieskats Ketrīnas un Viljama mājās. Kā viņi tās iekārtojuši. FOTO

Jauns.lv

Princis Viljams ar sievu hercogieni Ketrīnu savos apartamentos Kensingtonas pilī Londonā viesos uzņēma ASV pirmo pāri prezidentu Baraku Obamu un viņa kundzi Mišelu.

ASV prezidents Baraks Obama ar kundzi Mišelu sabiedriskiem pasākumiem piesātināto dienu Lielbritānijā noslēdza ar neformālām vakariņām pie prinča Viljama un viņa ģimenes. Vakariņas apmeklēja arī Viljama brālis princis Harijs.

ASV pirmā pāra viesošanos Kensingtonas pilī pie prinča Viljama ģimenes iemūžinājuši arī fotogrāfi, bet attēlus sociālajos tīklos vēlāk oficiāli izplatījuši pils pārstāvji.

Viljams ar ģimeni mitinās Kensingtonas pils apartamentos ar numuru 1A. Pirms ģimenes pārcelšanās uz šim mājām, tajos veikti vērienīgi renovācijas darbi. Viljams ar Ketrīnu šeit dzīvo laikā, kad uzturas Londonā. Uz 22 istabu plašajiem apartamentiem viņi pārcēlās pēc kāzām 2011. gadā.

Aplūkojam fotogrāfijas, ko interjers var pastāstīt par karalisko ģimeni un viņu dzīvesveidu.

Daudz lampu

Viesistaba, kurā pāris uzņēma ASV prezidentu un viņa kundzi, bagātīgi rotāta galda lampām. No šī rakursa uzņemtajā attēlā vien redzamas sešas lielas galda lampas ar gaišas krāsas abažūriem. Kadrā nav nonākušas vēl vismaz divas lampas, tādējādi liekot secināt, ka telpā to ir vismaz astoņas. Kembridžu pārim patīk gaišas, labi apgaismotas telpas.

No telpas, kas varētu būt pieņemamā zāle vai viesistaba, paveras skats uz dārzu.

Ģimenes fotogrāfijas

Uz klavierēm rāmīšos ir dažas Ketrīnas fotogrāfijas, bet uz mazā galdiņa Viljama attēli. Daži varētu būt uzņemti studiju gados, kad princis mācījās Sentendrūsas universitātē. Tolaik viņš arī iepazinās ar savu nākamo sievu Ketrīnu „Keitu” Midltoni.

Soli logu ailēs

Logu ailēs iekārtoti soli. Tur mazais princis un viņa vecāki var kavēties lietainās dienās, lūkojoties uz dārzu vai lasot grāmatas. Pie viena no logiem novietots prinča Džordža šūpuļzirdziņš, kuru viņam uzdāvināja Obamu pāris īsi pēc mazā prinča nākšanas pasaulē.

Mīkstā rotaļlieta

Mīkstā rotaļlieta, kas guļ viesistabā uz apaļā dīvāniņa ir kopija Obamu pāra mājas mīlulim Bo. Šādu rotaļu sunīti ASV pirmais pāris uzdāvinājis Džordža māsai princesei Šarlotei. Karaļpārim tuvu stāvošas personas domā, ka šis nebija iepriekš rūpīgi pārdomāts žests: novietot sunīti viesistabā, kad ciemos nāk Obamu pārim. Viņi uzskata, ka visticamāk mazajam Džordžam ir ļauts skraidīt pa visām istabām un viņš šo rotaļlietu te pametis.

Glāzes

Lai gan mazie ratiņi, uz kuriem uzliktas uzkodas un dzērieni, izskatās ļoti jauki un smalki, šī ģimene ar tādiem neaizraujas. Glāzes ar dzērieniem uzliktas uz mazajiem galdiņiem, kas izvietoti pie abiem dīvāniem.

Sveces

Ketrīnai un Viljamam patīk sveces. Ilgi degošu sveci viņi novietojuši arī uz mazā galdiņa līdzās dzērienu glāzēm.

Paklāji

Viesistabas grīdu sedz gaišs smilšu krāsas paklājs, taču telpas centrā, kur izvietota atpūtas zona, uzlikts vēl viens paklājas – lieliem ornamentiem rotāts.

Aizkari

Aizkari viesistabā ir no griestiem līdz pat grīdai, nedaudz „uzsēžoties” uz tās. Etiķetes eksperti atzīst, ka tas ir pareizais aizkaru garums pieņemamajām telpām, jo piešķir telpai dekoratīvu eleganci.

Spilveni

Viņiem patīk spilveni. Daudz dekoratīvo spilvenu! Šajā telpā tie pilda arī praktisku funkciju. Abi dīvāni ir tik dziļi, ka bez spilveniem neiztikt. Tie ir absolūti nepieciešami, ja gribas atbalstīt muguru, un tai pat laikā sēdēt taisni un graciozi. Ketrīna sev aiz muguras aizlikusi pat divus spilvenus.

Ūdens ar citronu

Neskaitāmi uztura speciālisti apgalvo, ka ūdens ar citronu nāk par labu organismam. Šķiet, to ievēro arī princis Viljams.

Grāmatas

Laikmetā, kad informācija lielākoties tiek gūta internetā, grāmatas pērk aizvien retāk. Taču jaunajam karaļpārim patīk palāsīt. Viņiem grāmatas aizvien ir cieņā.

 

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press