foto: Mārtiņš Ziders
Dagmāra Legante, Maija Doveika, Andris Keišs un citi filmas “Pirmdzimtais” pirmizrādē
TV šovu vadītāja Dagmāra Legante un aktrise Maija Doveika filmas “Pirmdzimtais” pirmizrādē priecīgas par aktiera Andra Keiša ierašanos.
Slavenības
2017. gada 27. septembris, 14:57

Dagmāra Legante, Maija Doveika, Andris Keišs un citi filmas “Pirmdzimtais” pirmizrādē

Kasjauns.lv

Vakar – 26. septembrī – pirmizrādi piedzīvoja režisora Aika Karapetjana trilleris “Pirmdzimtais”. Novērtēt jauno latviešu spēlfilmu ieradās gan filmas aktieri, gan arī daudzi sabiedrībā pazīstami kinomīļi.

Aika Karapetjana filmas «Pirmdzimtais» pirmizrādes viesi

Aika Karapetjana filmas «Pirmdzimtais» pirmizrāde.

gallery icon

Filmas režisors un scenārists ir talantīgais Aiks Karapetjans.

foto: Mārtiņš Ziders
Aiks Karapetjans ir viens no savas paaudzes talantīgākajiem režisoriem.

Filmas stāsts – pēc naksnīgas aplaupīšanas uz ielas pusmūža arhitekta Franča mierīgā dzīve sagriežas kājām gaisā. Gribēdams sievai pierādīt, ka spēj rīkoties vīrišķīgi, viņš dodas nokārtot rēķinus ar varmāku, un situācija kļūst nekontrolējama. Ar laiku galvenais varonis sāk saskatīt sakarības starp uzbrucēju un sievas pēkšņo grūtniecību, turklāt jaunās ģimenes idilli izjauc noslēpumains šantāžists, kurš mēģina Franci piespiest izdarīt noziegumu. Iedomas un realitāte savijas spriedzes pilnu notikumu virknē, kas noved pie negaidītām sekām.


Galvenās lomas filmā atveido pazīstamie aktieri Kaspars Znotiņš, Maija Doveika un Kaspars Zāle. Gan viņi, gan daudzi viesi otrdienas vakarā bija klāt filmas pirmizrādē. To apmeklēja gan TV raidījumu vadītāja Dagmāra Legante, gan ekspremjers Māris Gailis, gan krodzinieks Mārtiņš Mielavs, gan grupas “Carnival Youth” puiši, gan šovmenis un “Radio Skonto” programmu vadītājs Valdis Melderis, gan arhitekts Mārtiņš Pīlēns ar sievu Santu Pīlēnu, gan režisors Jānis Nords un daudzi citi Latvijas kultūras dzīves pazinēju un tās veidotāji.

Kadri no Aika Karapetjana filmas „Pirmdzimtais”

Aika Karapetjana pilnmetrāžas filma – psiholoģiskais trilleris „Pirmdzimtais” būs skatāma kinoteātros visā Latvijā no 29. septembra.

gallery icon