foto: ekrānuzņēmums no video
Divi latviešu reperi pamatīgi saplūcas un viens otru dziesmās lamā rupjiem vārdiem
Reperis Jarāns (pa kreisi) un reperis Uldons "mēras dziesmām", kurš tad ir labāks jūtūberis.
Trakā pasaule
2017. gada 13. septembris, 13:23

Divi latviešu reperi pamatīgi saplūcas un viens otru dziesmās lamā rupjiem vārdiem

Kasjauns.lv

Arī Latvijā nostiprinās tā dēvēto jūtūberu saime. Tie ir cilvēki, kuri regulāri ievieto savus vēstījumus vietnē “YouTube”. Nupat cīņā par to, kurš tad ir “krutāks” jūtūberis, metušies divi reperi, publiskojot viens otram ne visai glaimojošas dziesmas. Šādi, apmainījušies “laipnībām”, puiši cenšas iegūt lētu popularitāti.

Proti, Jarāns (īstajā vārdā Roberts Lasinskis), kura “Youtube” kontam “LVJarans” ir 14 237 sekotāju, savā dziesmā “UldonsTV Fek You” izsmej citu hip hop mākslinieku Uldonu (Uldis Ozols).

Tikmēr Uldons, kurš ir kanāla “Uldons TV” autors (33 664 sekotāji), atbildi parādi nepalika, un nupat izdeva dziesmu “Atbilde" #RipJarāns Diss Track”.

Jāpiebilst, ka Jarāna 25. augustā publiskotais uzbrauciens “Youtube” kanālā noskatīts jau 124 500 reizes, bet Uldona 10. septembrī publicētā atbilde – 60 000 reižu. Turklāt abi jūtūberi nebūt nav paši populārākie Latvijā.
Atgādinām, ka šī nav pirmā reize, kad salecas pašmāju reperi un viens otru noniecina dziesmās. Tā, piemēram, 2000. gadā pamatīgi sakašķējās bijušie cīņubiedri no grupas “Fact” Gustavo un Ozols, kuri viens otram publiski veltīja izsmejošas un pat ļoti rupjas dziesmas. Konflikts aizgāja tik tālu, ka abi ne tika viens otru lamāja te pa sūdabrāli, te par mīsli, bet arī bija gatavi izkauties boksa ringā. Cīņa tomēr nenotika ne boksā, ne repa frīstailā, bet tikai pēc vairāk nekā pieciem gadiem kādreizējie draugi izlīga mieru.