foto: Sputnik
Gan Pugačova, gan Sofija Rotaru saņem smieklīgu pensiju - apmēram 153 eiro lielu
Alla Pugačovas pensija ir 153 eiro apmērā.
Slavenības
2017. gada 25. augusts, 21:06

Gan Pugačova, gan Sofija Rotaru saņem smieklīgu pensiju - apmēram 153 eiro lielu

Kasjauns.lv

Krievijā mediji un blogeri jau vairākas dienas nebeidz sašust par mazo pensiju, kādu saņem, piemēram, estrādes granddāma Alla Pugačova. Viņa gan nevar sūdzēties par trūkumu, taču pašas Pugačovas joks par pensijas apmēriem izraisījis plašu ažiotāžu.

Allas Pugačovas mazdēla Ņikitas Presņakova kāzas

2017. gadā 27. jūlijā grandiozas kāzas nosvinēja Allas Pugačovas mazdēls – Kristīnes Orbakaites un Vladimira Presņakova dēls Ņikita Presņakovs, kurš ...

gallery icon

Alla Pugačova sava mazdēla Ņikitas Presņakova kāzās, kas notika nupat, asprātīgi pajokojusi, sakot: "Mani bērni! Ja nu kas - zvaniet! Jūs tagad esat patstāvīga ģimene, jums tagad vairs palīdzēt nevajag... Esmu tik priecīga, jo tā mana pensija jau nav diži liela..."

Kā vēsta "Komsomoļskaja pravda", zvaigzne pat nenojauta, kādu ažiotāžu šīs tēzes vēlāk izraisīs. Cilvēki metās noskaidrot, cik tad liela ir Krievijas slavenākās sievietes pensija, un izrādījās, ka tās apmērs ir 10 700 Krievijas rubļu jeb apmēram 153 eiro mūsu valūtā.

Tāpat noskaidrots, ka niecīga pensija ir vēl vienai nopelniem bagātai skatuves māksliniecei - Sofijai Rotaru. Viņa no valsts saņem 5000 rubļu pensiju jeb aptuveni 71 eiro. Žurnālisti izpētījuši, ka par šīm summām abas mākslinieces esot pat kopā pasmējušās. Tomēr tie esot smiekli caur asarām, jo Krievijā daudzi nopelniem bagāti skatuves mākslinieki patiesībā dzīvo nabadzībā.

foto: Sputnik
Sofijas Rotaru pensija - apmēram 71 eiro.

Zināms arī, ka Pugačova savu pensiju mēdzot vienkārši uzdāvināt saviem talanta pielūdzējiem, kā arī materiāli palīdzēt citiem tautas māksliniekiem, kuriem nav izdevies pavairot savu turību.

Pugačova dzimusi 1949.gadā un pensijā devās 2004.gadā. Tā kā valsts iestādes nedrīkst publiskot atsevišķu pilsoņu pensijas apmēru, par tās lielumu var spriest tikai no dziedātājas pašas paustā. 

Vidējā pensija Krievijā šobrīd ir 13 700 rubļu jeb 196 eiro.

Pugačovas un Galkina ģimene Jūrmalā

Alla Pugačova un Maksims Galkins ar bērniem Hariju un Elizabeti 2017. gada vasaru pavada Jūrmalā.

gallery icon

Maksima Galkina un Allas Pugačovas iespaidīgā pils

Maksima Galkina un Allas Pugačovas iespaidīgā pils Piemaskavas ciematiņā Grjazi.

gallery icon

Allas Pugačovas un Maksima Galkina dvīņu 3 gadu svinības

Allas Pugačovas un Maksima Galkina dvīņu Harija un Elizabete 3 gadu svinības 2016. gada 18. septembrī.

gallery icon