foto: Instagram
Elita Patmalniece jubilejā tiek pie brīnišķīgas dāvanas
Edijs Dukurs ar sievu Lolitu tērpu māksliniecei Elitai Patmalniecei jubilejā uzdāvināja gleznu, kurā attēlota pati gaviļniece.
Slavenības
2017. gada 23. jūlijs, 13:23

Elita Patmalniece jubilejā tiek pie brīnišķīgas dāvanas

Kasjauns.lv

Šodien, 23. jūlijā, savu 53. dzimšanas dienu svin tērpu māksliniece Elita Patmalniece. Gaviļniece saņēmusi neskaitāmus sveicienus un dāvanas, tostarp, mūziķa Edija Dukura gleznoto gleznu – Elitas portretu.

Edijs Dukurs pazīstams arī kā kādreizējais TV šova „Dziedošās ģimenes” dalībnieks, startējot šovā kopā ar ģimeni – dēlu Miku, meitu Paulu un sievu Lolitu. Bet viens no pēdējo gadu lielākiem hobijiem mūziķim ir gleznošana.
Dukurs gleznot sāka pirms septiņiem gadiem, 40 gadu vecumā. Viņš mācījās gleznot pie vairākiem privātskolotājiem un gleznotāja Vita Merca Edijam ne tikai iemācīja gleznot tehniski pareizi, bet arī pasniedza teoriju un mākslas vēsturi. Privātskolotāja arī ieteica Edijam izvēlēties konkrētu tēmu, kurā izpausties, un sieva Edijam ierosināja gleznot mūziķus.

foto: Facebook.com
Edija Dukura un viņa sievas Lolitas dāvana tērpu māksliniecei Elitai Patmalniecei

“Sapratu, ka mani uzrunā portretu zīmēšana, taču, taču kaut kā tie nesanāca. Tad sieva ieteica, ka vislabāk man būtu gleznot mūziķus, jo es pats esmu no tās vides un manā dzīvē mūzikai ir liela loma. Viņa man iedrošināja, ka neviens labāk par mani nesapratīs, kā izskatās mūziķis uz skatuves,” savulaik žurnālam “Kas Jauns” stāstīja Dukurs, kurš līdz šim uzgleznojis vairāku mūziķu portretus, taču tagad sarūpējis dāvanu māksliniecei  Elitai Patmalniecei.

foto: Facebook.com
Edija Dukura mākslas darbs - Elitas Patmalnieces portrets.