Ufo un Tannis vēlas kopā notievēt par 77 kilogramiem
Kaspars Upaciers un Elmārs Tannis nolēmuši ieturēt diētu.
Slavenības
2017. gada 8. jūlijs, 06:29

Ufo un Tannis vēlas kopā notievēt par 77 kilogramiem

Kasjauns.lv

Divi omulīgi un humoru mīloši vīri – joku plēsējs Ufo jeb Kaspars Upaciers (50) un Pica Lulū līdzīpašnieks, šovpavārs Elmārs Tannis (51) –, tiekoties ballītē, uzēd pa burgeram un norunā kārtējo reizi pieķerties formas uzlabošanai.

Gan Ufo, gan Elmārs pirms dažiem gadiem maksāja brangu naudu speciālistiem, lai kļūtu slaidāki. Ufo nolīga uztura speciālistu speciālas ēdienkartes izveidošanai, bet Elmārs piedalījās mēnesi ilgā tievēšanas programmā. Panākumi bija, tomēr nu abi omulīgie vīri atgriezušies pie agrākā svara. Viņi pasmejas par savu neuzņēmību un jokojot teic, ka ir norakstīti švakās vielmaiņas un slinkuma dēļ.

Abi kādreiz dikti cītīgi tievējāt... Kas jauns?

Ufo: Kas jauns? Nomest svaru – tas ir kauns!

Dzirdēts, ka atraktīvais šovmenis Ufo dzīvē nekāds jokupēteris neesot...

Ufo: Tā ir.

Elmārs: Viņš ir reāls kretīns!

Ufo: Cūka!

Vai diētai no jauna esat pievērsušies vai tomēr samierinājušies, ka esat tādi, kādi esat?

Elmārs: Ja es varētu nomest vēl kādus septiņus kilogramus, būtu ļoti priecīgs.

Ufo: Es atkal mierīgi gribētu nomest kādus septiņdesmit. Iedomājies, kāds es izskatītos – tāds kārns, tievs un maziņš! Mīlīgi...

Elmārs: Bet tev vairs nav tādas iespējas. Zini, kāpēc? Jo tu taču pavasarī vinnēji elektrobaiku – velosipēdu, kas brauc bez pedāļu mīšanas. Tev nebūs iespējas mīties. Nav kustību, nav formas!

Cilvēkam, kam jākustas, uzdāvina elektrovelosipēdu?! Vai liktenis nav...

Ufo: Ritenis ir cūka, un liktenis ir cūka. (Ierukšķas kā sivēns.) Dace RUK...šāne!

Elmārs: Es tūlīt apkritīšu no smiekliem!

Ufo: Tu nebiji dzirdējis joku par Daci Rukšāni (vēlreiz ierukšķas, uzsverot uzvārda pirmo zilbi)?

Pastāstiet, vai esat uz diētas vai brīvsolī?

Ufo: Abi esam brīvsolī ar vienu burgerīti vakarā.

Elmārs: Kaspar, tu pirms kāda laika biji diezgan slaids.

Ufo: Starp citu, viens no muļķīgākajiem vārdu salikumiem ir „sēdēt uz diētas”. Kur tu savu diētu iegādājies – Jysk vai Nakts mēbelēs? Štrunts, kur – ieraudzīju vienu smuku diētu, un tagad naktīs sēžu uz tās un ēdu čipsus. Bet man ir jauna diēta!

Elmārs: Nu pastāsti, kā tev gāja ar diētu. Pēc tam es arī padalīšos.

Ufo: Pirms septiņiem vai astoņiem gadiem aizgāju pie viena laba daktera, viņš pateica, kā vajag pareizi un veselīgi ēst, lai nomestu svaru, un es tā darīju. Diēta patiešām bija ļoti efektīva, bet es neizturēju, jo tur ir baigi viss kaut kas jāievēro. Nometu kādus 30 kilogramus pusgada laikā. Bet nu jau viss atkal ir atpakaļ. Tas ir rakstura vājums.

Elmārs: Es atkal tievēju laikā, kad piedalījos šovā Dejo ar zvaigzni, kur ilgāk nekā mēnesi dejoju katru dienu. Tur man bija gan forša stāja, gan kusa kilogrami. Tajā gadā es jutos ļoti laimīgs. Biju izgājis ārā no postšķiršanās depresijas un atguvu dzīves garšu. Tie, kas ir šķīrušies, sapratīs, par ko runāju. Bet togad vienudien pamodos un sev teicu: „Viss, es vairs nebūšu bēdīgs! Un tad man bija daudz ko darīt, netrūka arī enerģijas tam visam. Daudz kustējos, darījos, remontēju pats māju, ceļoju un priecājos...

Un diēta?

Elmārs: Tajā gadā biju mēnesi īpašā programmā, kur man brokastīs, pusdienās un vakariņās bija ļoti mazas porcijas. Tas bija ļoti labi, un man dikti patika, vienkārši ar laiku drusciņ apnika tas ēdiena vienveidīgais stils. Es tam neticu, ka veselīgs ēdiens ir parasts un bezgaršīgs. Esmu pārliecināts, ka ir jābūt kādai garšīgai diētai. Mest visu nost – tas ir īstermiņa variants. Man tīk garšīgas lietas, es tās dievinu! Kā es – pavārs – varu no tām atteikties?!

Ufo: Mums ar Elmāru un citiem cilvēkiem, kam ir liekais svars, visdrīzāk ir sabeigta vielmaiņa. Tev ar to ir jāsadzīvo tieši tāpat kā citiem ar alkoholismu vai narkomāniju. Ja negribi būt resns, nedrīksti kaut ko lietot un ir strikti jāievēro kaut kādas lietas. Par vienu no lietām, kas ir pārbaudītas uz dažiem maniem kolēģiem, varu pateikt, ka, piemēram, vingrošana ir sūds! Efektīvākā lieta ir ēšana. Tur ir divi noteikumi. Pirmais – absolūti pieturēties pie režīma: ēst vienā un tajā pašā laikā gan brokastis, gan pusdienas, gan vakariņas. Tas ir grūti. Nedrīkst lietot cukuru, miltus... Un starp ēdienreizēm nedrīkst vispār ēst neko. Tēju, ūdeni un kafiju vienīgi var. Un otrs noteikums ir tas, ko teica Maija Pļisecka, slavenā baletdejotāja: „Nado menše žraķ!”.

Kurā pozīcijā jums ir lielākais iekritiens – ēdienreižu plānošanā vai porciju izmēros?

Ufo: Režīmā! Gribas visu laiku paknakstīties ar sīkumiem. Lai paknakstītos, noder jebkas, kaut ābols. Bet, ja apēd to starp ēdienreizēm, uzreiz izsit organismu no ritma, tam ir stress, un šis atliek rezervīti. Tā veidojas liekā masa.

Elmārs: Man arī ir iepaticies našķēties pa vakariem. Vakar apēdu trīs zefīrus.

Svara ziņā esat atgriezušies pie iepriekšējā apjoma?

Ufo: Jā, diemžēl... Svars svārstās starp 110 un 120 – ik pa laikam tas nedaudz nostaigā. Nu daudz! Slikti, ļoti slikti.

Elmārs: Pēdējos sešos mēnešos esmu drusciņ pieņēmies. Man ir iepaticies dzīvot kā tādam runcim... Tagad sveru kādus 105 kilogramus. Nesmuks cipars, gribu tikt atpakaļ zem simta! Pirms diviem gadiem man bija sasniegums – 94 kilogrami, un tad jutos fantastiski labi! Maksimālais ir bijis 114 kilogrami. Tas bija briesmīgi! Tad es izskatījos kā Kaspars... Tagad, pēc šīs intervijas, man būs kauns… Klāt jau bikini sezona, ir jāatsāk vingrot.

Ufo: Es arī tagad domāju atkal baigi saņemties... Ja padomāju, cik kruta bija pašsajūta, kad biju nometis 30 kilogramus. No sākuma bija nedaudz jocīgi, bet, kad pieradu, bija super. Kad tievēju, biju aizgājis līdz 90. Ja varētu nomest vēlreiz un pie tiem 90 noturēties... 80 būtu vēl labāk.

Elmārs: Vienīgi jāpērk jaunas drēbes.

Ufo: Tici man, tādā gadījumā ir prieks to darīt. Atceros no iepriekšējās reizes.

Kā ar skapi? Esat iekārtojuši vairākas sadaļas, lai ir, ko vilkt, kad 120 kilogrami un kad 90?

Ufo: Man tagad skapī ir palikuši tikai lielie... Bet tu, Elmār, pirms pāris gadiem savus lielos kreklus devi prom.

Elmārs: Jā, atdevu visas savas vecās drēbes, jo man bija apņemšanās nekad dzīvē vairs neieaugt tajās vecajās, lielajās. Kad nomet desmit kilogramus, bikses vairs nav lietojamas. Bet, ja paturi tās mājās, atkal ir iespēja tajās ieaugt. Bet tagad man ir tādas bikses mājās, kurās man atkal ir jāieaug mazumā.