Positivus festivālā darbosies unikāls SWH POP-UP Radio
Radio staciju Positivus SWH POP-UP Radio varēs dzirdēt tikai Salacgrīvā, tikai festivāla norises laikā, noregulējot savus radio uztvērējus uz lokālo radio frekvenci 94,1 FM.
Slavenības
2017. gada 4. jūlijs, 10:45

Positivus festivālā darbosies unikāls SWH POP-UP Radio

Kasjauns.lv

Positivus festivāla laikā Salacgrīvas Zvejnieku parks kļūst par īstu pilsētu, kurā trīs dienu garumā mūzikas un mākslas baudītāji var baudīt kvalitatīvu atpūtu. Šogad sadarbībā ar ilggadējo partneri, festivāla oficiālo radio – Radio SWH, Positivus festivālam būs arī sava unikāla radio stacija Positivus SWH POP-UP Radio, ko varēs dzirdēt tikai Salacgrīvā, tikai festivāla norises laikā, noregulējot savus radio uztvērējus uz lokālo radio frekvenci 94,1 FM. Radio publiski skanēs arī vairākās festivāla zonās.

"Positivus 2016" festivāla spilgtākie mirkļi

Salacgrīvā noslēdzies vērienīgākais mūzikas festivāls Baltijas valstīs “Positivus”, kas šogad svinēja 10 gadu jubileju. Festivāls ilga no 15. līdz 17. ...

gallery icon

“Šī ir pirmā reize, kad Latvijā kādam pasākumam ir sava īpašā radiostacija, un mēs, Positivus festivāla rīkotāji, esam lepni, ka sadarbībā ar ilggadējo partneri Radio SWH izdevies šo radiostaciju atvērt tieši festivāla laikā. Mums ir bijusi sava Positivus avīze, Positivus televīzija, ir pieejama Positivus mobilā aplikācija, un tagad būs arī Positivus SHW POP-UP Radio,” teic viens no Positivus festivāla organizatoriem Ģirts Majors. “Rīkojot lielāko mūzikas un mākslas pasākumu Baltijā, mums ir svarīgi, lai festivāla apmeklētājiem būtu pieejama visa nepieciešamā informācija pēc iespējas ērtāk, līdz ar to ir lieliski, ka arī mūsu sadarbības partneri ir gatavi jauniem, neordināriem risinājumiem.”

Positivus SWH POP-UP Radio sāks skanēt jau no ceturtdienas pēcpusdienas plkst.17:00 līdz ar festivāla telšu pilsētiņas atvēršanu, savukārt “dzīvais ēters” startēs piektdien 10:00 ar spilgtākajām Radio SWH personībām – Andri Freidenfeldu, Arti Dvarionas, Kasparu Breidaku, Arturu Krūzkopu un citiem. Visas  trīs festivāla dienas no plkst.10:00 līdz 22:00 Positivus SWH POP-UP Radio ēterā tiks atskaņota festivāla mūzika, intervēti festivāla mākslinieki, rīkotāji, viesi un partneri, būs arī dažādi konkursi, akcijas un spēles. Radio klausītāji varēs iepazīties ar Positivus festivāla vienpadsmit gadu mūzikas izlasi, izvēlēties savu dziesmu īpašajā rubrikā “Hei, DJ, uzliec šito!”.  Radio ēterā izskanēs visa būtiskākā informācija par festivāla norisi, organizatoriska rakstura norādes, tiks sniegta palīdzība, lai atrastu noklīdušus draugus, pazaudētas vai atrastas mantas, kā arī pārraidīta cita festivāla apmeklētājiem būtiska informācija.

SWH POP-UP Radio būs uztverams visā Salacgrīvā un 2-3 km rādiusā ap pilsētu frekvencē 94.1 FM, kā arī īpaši kvalitatīva apraide tiks nodrošināta vairākās publiskajās zonās – telšu pilsētiņā, ēdināšanas zonā, pie galvenās ieejas, kā arī pie SWH POP-UP Radio studijas festivāla teritorijā.

Uz galvenās skatuves – Pixies, Ellie Goulding un Alt-J

Uz Positivus LATTELECOM skatuves galvenie mākslinieki būs alternatīvā roka leģendas Pixies, popmūziķe Ellie Goulding un indie rokgrupa Alt-J. Uz festivāla galvenās skatuves uzstāsies arī The Lumineers, Rae Sremmurd, Maxïmo Park, José González, Kamasi Washington, Dzelzs Vilks un Trad.Attack!.

Uz festivāla otras lielākās – NORDEA skatuves – redzēsim hiphopa leģendu Grandmaster Flash, romantisko britu dziesminieku JP Cooper, dāņu alternatīvā roka apvienību Mew, kanādiešu grupu Austra, kā arī Rhye, Cigarettes After Sex, Margaret Glaspy, L.A. Salami, Julia Jacklin, Eska, Dagamba, Daddy Was A Milkman, Get Your Gun, Pienvedēja Piedzīvojumi un Baložu Pilni Pagalmi.

PALLADIUM skatuves programma šovasar ir patiesi daudznacionāla: pārgalvīgie Francobollo no Lielbritānijas, Ņujorkā bāzētie Teachers, austrāliete Rachel Claudio & Rick Feds no Latvijas, Izraēlas grupa Bucharest, kā arī pašmāju mākslinieki Raimonds Tiguls & Moonlight Sound Design, MESA, Satellites LV, Bandmaster, Fakts, Edavārdi, Singapūras Satīns, Chris Noah un Ezeri. Uz šīs skatuves redzēsim arī piecus daudzsološus igauņu māksliniekus no Tallinn Music Week programmas: Beyond Beyond, Okym & Tiiu, Lepatriinu, Go Away Bird un Mauno Meesit.

Uz ELECTRIC ROOM skatuves pasaules labāko klubu atmosfēru radīs spoža dīdžeju buķete – te uzstāsies Losandželosā mītošais producents un dīdžejs Kingdom, populārais itāļu dīdžejs Crookers, beļģu producents un dīdžejs Aeroplane, filigrānais MPC sampleru meistars araabMUZIK, kā arī DJ Aspirins vs Toms Grēviņš, DJ Rudd, Noëp, Nightwave, DJ Nova, Niklāvz, RudeLies, Makree un Rīgas DJ Skola: DJ Dubra, DJ Pm2theam, DJ Aspirins.

Priežu ieskautā DABAS SKATUVE Salacgrīvas kāpās pulcēs konceptuālus mūzikas projektus, izteiksmīgus solo māksliniekus, pozitīvi uzlādētu improvizācijas teātri un komiķu stāvizrādes. Šeit sastapsim tādus vārdus kā ģitārists Mārcis Auziņš, jaunā mūziķe Tīna Šipkēvica, izteiksmīgā repere Viņa, viens no vadošajiem jaunās paaudzes džeza ģitāristiem Matīss Čudars, kā arī komponists un pianists Platons Buravickis. Kāpās sanākušos klausītājus priecēs grupas Tehnikums, Polifauna, Mad Ant, Kosmodisks, Oriole & VJ Linda Konone, Āres, Sign Libra, DJ Music DJ, Pachamama Beats, Kapelmeistars Group un Sūdi, bet par smieklu devu parūpēsies Rīgas Improvizācijas Teātris, Comedy Latvia, Comedy Estonia un Sieviešu Stendaps.