foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Rīgā startēs pasaules slavenību rallijs “Gumball 3000”. Tā viņi Latvijā ālējās pirms četriem gadiem!
Rallijs "Gumball 3000" Rīgā 2013. gadā. Seriāla "Pludmales patruļa" zvaigzne Deivids Haselhofs.
Slavenības
2017. gada 26. jūnijs, 16:05

Rīgā startēs pasaules slavenību rallijs “Gumball 3000”. Tā viņi Latvijā ālējās pirms četriem gadiem!

Kasjauns.lv

Sestdien starts tiks dots dzīvesstila rallijam “Gumball 3000”, turklāt pasaules zvaigznes ar saviem ekskluzīvajiem auto piedzīvojumu braucienā dosies tieši no Rīgas. Iepriekšējo reizi “Gumball 3000” Rīgā piestāja 2013. gada maijā, Latvijā ieradās arī slavenais aktieris Deivids Haselhofs.

"Gumball 3000" dalībnieki ierodas Rīgā

gallery icon

Rallijs Rīgā sāksies 1. jūlijā un 2. jūlijā, bet pēc tam tas brauks caur 11 valstīm. Pasākumā piedalīsies 150 automašīnas, un, tā kā rallijam līdzi seko arī mediji un atbalstītāji, tad kopā tajā piedalīsies aptuveni 500 dalībnieki. Jau 2013. gadā rallija “Gumball 3000” tūre veda pa Eiropu, un viens no tās pieturas punktiem bija arī Rīgā. Tad pilsētā piestāja vairāk nekā 100 ekskluzīvas automašīnas, un dalībnieku vidū bija gan miljonāri, gan tādas slavenības kā aktieris Deivids Haselhovs, hip hop zvaigzne Eve, amerikāņu reperis Xzibit, skeitbordists Tonijs Hauks, Gumball 3000 dibinātājs Maksimilians Kūpers un daudzi citi.

 

Haselhofs iepriecina Rīgas skuķus

Dzīvesstila rallija dalībnieki togad bija apmetušies viesnīcā „Radisson Blu Elizabete Hotel” un pie viesnīcas uz ielas arī atstājuši savus simtiem tūkstošus vērtos braucamos, kuru vidū ir tādi superauto kā „Ferrari”, „Lamborghini”, „Rolls Royce”, „Porsche”, „Jaguar”, „Aston Martin”, „Buggati Veyron” un citi.

Tūkstošiem rīdzinieku sagaida rallija "Gumball 3000" superbraucamos 2013. gadā

gallery icon

Deivids Haselhofs, ierodoties pie viesnīcas, bija tieši tas, kurš visvairāk arī uzkurināja publikā esošās pārsvarā padsmit gadus vecās jaunkundzes, kuras novērot superauto parādi, bija ieradušās līdzi saviem draugiem. Pamanot aktieri, jaunkundzes spiedza ne pa jokam, un mačo arī atbildēja, dodoties sasveicināties ar rīdziniekiem. Savukārt puikas un vīri, ik pa laikam braucamos iemūžinot savos mobilajos tālruņos, dzīvi diskutēja gan par atbraukušo mašīnu motoru kubatūru, gan spriedelēja, cik gadus tad viņiem vajadzēs strādāt melnās miesās, lai tiktu pie šādiem braucamajiem.

Deivids Haselhofs Rīgas ielās

gallery icon

 

Uzstādīts pat prezervatīvu automāts

Savukārt oficiālie pasākuma izklaides sarīkojumi Rīgā notika restorānā „Bibliotēka N° 1” un klubā „Coyote Fly”. Piemēram, ar vētrainu ballīti klubā „Coyote Fly”, kurā koncertu sniedza pasaulslavenais reperis „Xzibit”, tika atzīmēta dzīvesstila rallija „Gumball 3000” piestāšana Rīgā.

Tā atpūtas dzīvesstila rallija „Gumball 3000” dalībnieki un vietējā publika

gallery icon

Jau otrdienas pēcpusdienā, kolīdz Rīgā ar saviem superauto ieradās smalko aprindu rallija „Gumball 3000” dalībnieki, izskanēja runas, ka viesnīcā, kur viņi apmetušies, uzstādīts bezmaksas prezervatīvu automāts, kura nepieciešamību pasākuma rīkotāji skaidrojuši ar to, ka „šonakt te būšot daudz sieviešu”.

Ieturējuši izsmalcinātas vakariņas un viegli iestiprinājušies ar vīnu restorānā „Bibliotēka Nr.1”, pirms pusnakts dzīvesstila rallija dalībnieki devās uz „Gumball 3000” oficiālo ballīti naktsklubā „Coyote Fly”. Ciemiņi tika sagaidīti ar izritinātu sarkano paklāju, bet uz terases atnācējiem vēlīgi smaidīja dučiem garkājainu daiļavu, aicinādamas pievienoties rallistus uz kopīgu kokteiļa iemalkošanu. Kā noskaidroja portāls Kasjauns.lv, kuplā skaitā sanākušās slaidās jaunkundzes nebija vis nekāda nejaušība – rallija rīkotāji jau iepriekš pieprasījuši, lai burziņā braucēju izklaidēšanai tiktu piesaistītas vismaz 100 vietējās modeles.

Pasaulslavenā repera „Xzibit” uzstāšanās Rīgas naktsklubā

gallery icon

Protams, kluba bārā cenas bija atbilstošas turīgo apmeklētāju rocībai. Neapmierinātajām vietējām prominencēm, kas nebija ar mieru, piemēram, par šotiņu maksāt Ls 8, bārmenes skaidroja, ka šoreiz „te ir pasaules līmeņa cenas”. Tomēr ārzemju bagātnieki pat neinteresējās par grādīgo dzērienu izmaksām, un nenogurdami pasūtīja pie galdiņiem gan lielizmēra šampanieša, gan degvīna pudeles, no kurām dziru malkoja pat no kakliņa, stāvēdami pie kluba centrālās letes un vērojot apetelīgos „Boomdolls” dejotāju priekšnesumus. Jāteic, pieticīgi tērptās kluba dejotājas ar spoži ieziestajiem, pusplikajiem dupsīšiem, prominentos viesus iekvēlināja daudz vairāk nekā uz ballīti saaicinātās glamūrīgās modeles. Ne viena vien „Gumball 3000” rallistu kompānija pikantās dejotājas aicināja sniegt privātas dejas pie viņu galdiņiem, rodoties izdevībai, meičas arī piespiežot sev cieši klāt, ieraujot klēpī vai ar plaukstu „nobraucot” pār slaidajām kājiņām līdz pat dupsim...

Sasit “Ferrari”

Diemžēl togad neiztika arī bez incidentiem. Piemēram, kāds "Gumball 3000" dalībnieks no Zviedrijas, dodoties uz Rīgu nenovaldīja savu ''Ferrari''.

"Gumball 3000" automašīnas avārija Saulkrastos

2013. gadā pe Saulkrastiem avarējusi dzīvesstila rallija "Gumball 3000" sporta automašīna "Ferrari".

gallery icon

Viņa vadītais auto pie Saulkrastiem saslīdēja uz salijušās šosejas un ietriecās ceļa margās. Vadītājs atzina, ka viņš esot braucis ar atļauto braukšanas ātrumu. Un, lai arī “Ferrari” bija sadauzīts teju līdz nepazīšanai, vadītājs traumas neguva.