Jānim Jubaltam uzradies dubultnieks. Tas ir ietekmīgs miljonārs
Ir taču līdzīgi! 63 gadus vecais Boriss Teterevs un 42 gadus vecais Jānis Jubalts.
Slavenības
2017. gada 1. jūnijs, 09:01

Jānim Jubaltam uzradies dubultnieks. Tas ir ietekmīgs miljonārs

Kasjauns.lv

Grupas “Prāta vētra” mūziķa Jāņa Jubalta stils jau gadiem ir gludi skūta galva un nemainīgs bārdas griezums, bet no galvassegām Jānis iecienījis hūti. Tādā pašā stilā sabiedrībā tagad iziet arī miljonārs un ietekmīgais mecenāts Boriss Teterevs, tādējādi līdzinoties Jubaltam.

Boriss Teterevs mākslas objekta “Meitene ar kurpi” atklāšanā

Mecenāts un miljonārs Boriss Teterevs 2017. gada maijā, kad, īstenojot Borisa un Ināras Teterevu fonda programmu “Māksla publiskā telpā”, atklāja ...

gallery icon

Mūziķis Jānis Jubalts ar hūti

Grupas “Prāta vētra” mūziķa Jāņa Jubalta stils jau gadiem ir gludi skūta galva un nemainīgs bārdas griezums, bet no galvassegām ...

gallery icon

Boriss Teterevs ir Rīgā dzimis uzņēmējs, kurš ieguvis medicīnas izglītību, strādājis par ginekologu, bet tad pievērsies uzņēmējdarbībai, kļūstot par miljonāru. Viņš līdzdarbojās kompānijā “Mūsa Motors” un 1993. gadā sāka vadīt tās filiāli Krievijā. 1995. gadā Teterevs kļuva par kompānijas “Musa Motors Moscow” īpašnieku un prezidentu un bija automašīnu Volvo, Jaguar, Land Rover, Renault, Mercedes, Chrysler, Jeep, Dodge, BMW, Mini un Rolls-Royce oficiālais dīleris Krievijā.

2008. gadā Teterevs ļoti veiksmīgi pārdeva savu biznesu un pievērsās investīcijām un mecenātismam. Kopā ar dzīvesbiedri Ināru Teterevs nodibinājis labdarības fondu, kas atbalsta izcilas un sabiedrībai noderīgas labdarības iniciatīvas Latvijā un pasaulē. Fonds sniedz atbalstu kopienu attīstības organizācijām, dzīvnieku aizsardzībai un palīdz maznodrošinātu un trūcīgu personu grupām, aktīvi atbalsta Latvijas zinātni, mākslu un kultūras iniciatīvas — Rundāles pils restaurācijas pabeigšanu, Rīgas Krievu teātra, Latvijas Mūzikas akadēmijas u.c. kultūras iestāžu iniciatīvas.

Šomēnes, īstenojot Borisa un Ināras Teterevu fonda programmu “Māksla publiskā telpā”, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā tika atklāts 6,2 metrus augsts tēlnieka Aigara Bikšes vides mākslas objekts “Meitene ar kurpi”.