Dons izdod jaunu dziesmu, Reiniks nesaprot tās jēgu. VIDEO
Novērtēt šo jauno dziesmu paspējis arī Dona kolēģis Lauris Reiniks.
Slavenības
2016. gada 17. maijs, 15:35

Dons izdod jaunu dziesmu, Reiniks nesaprot tās jēgu. VIDEO

Jauns.lv

Mūziķis Dons laidis klajā singlu “Pastnieks”. Šis ir pirmais singls no 2016. gada rudenī gaidāmā studijas albuma. Jāatzīst, ka šīs jaukās dziesmiņas teksts patiešām ir visai savdabīgs, tāpēc ne velti pat Lauris Reiniks lūdzis autoram to izskaidrot.

Dons - Pastnieks

“Atmiņas par siltajiem maija rītiem bērnībā, kad gulēju uz balkona svaigā gaisā un ik rītu dzirdēju pastnieku svilpojam, bija tās, kuras uzvedināja mani rakstīt šo dziesmu,” par jauno veikumu stāsta Dons.

Atšķirībā no citām reizēm, kad Dona dziesmu tekstu autors ir Ingus Bērziņš, šoreiz tekstu radījis pats Dons. Viens no dziesmas

“Pastnieks” pantiņiem viņam sanācis šāds:

“Paciņu tukšu

Caurā kabatā slēp.

Mākslīgo mušu

Palagos tērp.

Plēs nu to pušu

Rokas saudzīgi vērp

Es barošu blusu,

Kamēr aitas tu cērp…”

Novērtēt šo jauno dziesmu paspējis arī Dona kolēģis Lauris Reiniks, kurš pats pirms dažiem mēnešiem laidis klajā savu jauno dziesmu “Pasaule stāj”. Pieredzējušais mūziķis, kura labāko hitu tekstu autors savulaik bija nu jau aizsaulē aizgājušais Mārtiņš Freimanis, sociālajā saziņas vietnē twitter.com vērsās pie Dona, norādot, ka nav īsti sapratis, par ko viņš savā dziesmā dzied. “Apsveicu ar jauno dziesmu! Kad satiksimies, izskaidrosi dziesmas tekstu. Neiebraucu ne mākslīgajā mušā ne, kur pastnieks radās.”

Tikmēr Dona menedžments vēsta, ka dziesmas “Pastnieks”, kuras autors ir Dons, bet producents ir Kilograms (kg), ierakstā piedalījušies ģitārists Mārcis Auziņš, basists Toms Poišs un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds. Ieraksts tapis studijā “Sound Division” Latvijā, bet dziesmas apstrādi veicis Raiens Smits (Ryan Smith)  studijā “Sterling Sound” Ņujorkā.

Savukārt singla “Pastnieks” video tapis ieraksta procesā. Vienā no ieraksta dienām mūziķiem tika sagādāts pārsteigums. Skaņu studiju tika pārveidota izdekorētā TV studijā, kurā visi dalībnieki tika iesaistīti improvizētā sarunu šovā. ”Galvenais, lai ieraksta laikā būtu jautri, ja ieraksts ir smags un nogurdinošs, tad arī rezultāts tāds ir. Šoreiz ieraksts ir 100% jautrības un smieklu destilāts,” stāsta video režisors Kilograms (kg). Dziesmas video operatori: Jānis Andrējevs, Jānis Indriks, Toms Zarāns un Toms Upītis, montāža: Hārdijs Cibuļskis, producents: Dons Music, režisors: Kilograms (kg).

Lauris Reiniks – Pasaule stāj Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video