foto: Caters News Agency
Pirms un pēc: pasaules smagākā sieviete nometusi pusi svara
Tagad puse no svara veiksmīgi likvidēta.
Trakā pasaule
2017. gada 29. aprīlis, 06:01

Pirms un pēc: pasaules smagākā sieviete nometusi pusi svara

Kasjauns.lv

Divtik nomest svaru nav joka lieta, it sevišķi, ja pirms tam bijuši 500 kilogramu – tik svēra pasaules smagākā sieviete, 36 gadus vecā ēģiptiete Emana Ahmeda Abd El Ati.

foto: Caters News/Scanpix/LETA
Vēl nesen 36 gadus vecā dāma svēra 500 kilogramu.

Tagad viņa sver 250 kilogramu, tas gan nav izdevies ar sporta un diētas palīdzību, bet pēc sarežģītas operācijas klīnikā Mumbajā Indijā. Tā veikta jau pirms diviem mēnešiem, bet tikai tagad klīnika publicējusi pacientes fotogrāfijas. Lai viņu nogādātu slimnīcas palātā, vajadzēja izmantot ceļamkrānu.

Bariatriskā jeb svara samazināšanas ķirurģija ir pieejama arī Latvijā, parastākais risinājums, kā šajā gadījumā, ir kuņģa samazināšanas operācija. Paciente turpina zaudēt svaru, taču pēc bērnībā pārciestā insulta ir daļēji paralizēta un cieš no krampjiem, viņai ir grūtības runāt. Nākamā pusgada laikā Emana saņems īpašus medikamentus aptaukošanās ārstēšanai.

Sievietes radinieki stāsta, ka piedzimstot viņa svēra piecus kilogramus, un ārsti noteica diagnozi – elefantiāzi, kas ir atsevišķa locekļa vai ķermeņa daļas stipra palielināšanās, ko rada hronisks limfas sastrēgums un tam sekojošs limfvadu iekaisums ādā un zemādas audos.

Vienpadsmit gadu vecumā meitenes svars sāka strauji augt, un viņa piedzīvoja insultu, kas piekala pie gultas. Tagad par Emanu rūpējas māte un māsa. Lielā svara dēļ viņa nebija izgājusi no mājas 25 gadus.

 

 

Tēmas