Baiss video, kā pitons aprij veselu antilopes mazuli - un māmiņa bezpalīdzīgi noskatās
Dzīvnieks norīts vienā gabalā.
Trakā pasaule
2016. gada 24. maijs, 16:58

Baiss video, kā pitons aprij veselu antilopes mazuli - un māmiņa bezpalīdzīgi noskatās

Jauns.lv

Ar vājiem nerviem šo video noskatīties būs grūti, īpaši tiem, kuriem čūskas uzdzen zosādu. Tas filmēts no tuva plāna pagājušajā mēnesī Marakeles Nacionālajā dabas parkā Dienvidāfrikā.

Bezpalīdzīgā impalas (vidēji liela Āfrikas antilope) māmiņa varēja tika noskatīties, kā klinšu pitona badīgajā mutē lēni ieslīd viņas bērniņš - vesels, ar visiem ragiem un nagiem.

Kā vēsta video autori, pirms notika "slepkavība", apkārtējās impalas ar tikai sev raksturīgajiem kliedzieniem viena otru informēja, ka ienaidnieks - izsalcis pitons - nokļuvis bīstami tuvu, taču tālākais notika zibenīgi. Mazulis veikli tika nogalēts un jau sākts ēst, kad notikuma vietā ieradās upura māmiņa. Diemžēl līdzēt tā vairs neko nevarēja. Dzīvnieka māte varēja vien noskatīties, kā čūska apēd viņas bērnu.

Elastīgās mutes un kuņģa skābes dēļ rāpulis var mierīgi aprīt par sevi daudzkārt lielāku radību vienā gabalā. Šāda izmēra antilopi pitons gremos aptuveni nedēļas garumā un pēc tam varēs bez ēdiena iztikt vēl daudzus mēnešu - līdz pat gadam. Savukārt paēdusī čūska maltītes gremošanas procesā kļūst tik kūtra un neveikla, ka šajā periodā pati ir viegls medījums Dienvidāfrikas plēsoņām.

Pitons aprij antilopes mazuli:

Kasjauns.lv