foto: Facebook.com
Zanes eksperiments ar rīsiem kļūst par īstu sensāciju Latvijā 
Vienai burciņai tika teikti slikti vārdi, bet otrai "ausī" žūžotas slavas dziesmas.
Trakā pasaule
2017. gada 22. marts, 21:49

Zanes eksperiments ar rīsiem kļūst par īstu sensāciju Latvijā 

Kasjauns.lv

Par īstu interneta hitu Latvijā kļuva latvietes Zanes eksperiments ar rīsiem. 

Zane, publicējot sava mēnesi ilgušā eksperimenta rezultātu, saka, ka vārdiem ir spēks, par ko viņa pati tagad ir pārliecinājusies. Šī mini-pētījuma sākumā uz vienas burciņas sieviete uzrakstījusi "Es Tevi ienīstu", bet uz otras "Es Tevi mīlu" un citus labus vārdus. 

Sieviete saviem lasītājiem atstāsta, ka katru dienu, ejot garām, vienreiz nolasīja uz lapiņās uzrakstītos tekstus, sacītajam pievienojot arī emocijas. "Te nu ir rezultāts," saka eksperimenta autore. 

Viņa secina: "Mēs jau neticam lietām, ko neredzam. Tad, nu, lūk, skatieties un redziet! Bet vislabāk izmēģiniet paši!"

Jaunās sievietes ieraksts izsaucis īstu sajūsmas un arī skepses vilni sociālajā tīklā "Facebook", kur cilvēki steidz dalīties ar attēlu, neslēpjot ne izbrīnu, ne kritiku. 

Cilvēki Zanei arī steiguši uzdot jautājumus. Kāda feisbuka lietotāja vaicājusi, vai abas burciņas stāvējušas kopā, uz ko sieviete atbildēja apstiprinoši, norādot: "Abas vienā telpā, tikai katra savā plauktiņā". 

Skeptiskāk noskaņotie ļaudis gan prāto, ka burkā ar pelējumiem, visticamāk, palikušas kādas baktērijas, tāpēc šis pētījums nav objektīvs. Cilvēki arī saka, ka Zanei vajadzēja izmantot vairāk burciņu, lai rezultāti būtu ticamāki. 

Neiztika arī bez sarkastiskiem jokiem: "Jap, es iestādīju vakar apelsīnu sēklas, pateicu, ka mīlu tās un pa nakti izauga vesela plantācija, paldies par šo metodi, neticēju pirms pārbaudīju."

Savukārt kāds asprātīgs kungs vārdā Āris Zanei vaicājis, kā viņa nodrošināja to, lai mīlētā burciņa nedzirdētu nīstās burciņas tekstu. Un, ja rīsi nāk no ārvalstīm, vai tiem tika nodrošināts tulkojums gadījumā, ja teksti bija lasīti latviski. 

Kā vienmēr, atradās arī ļaudis, kuri nerunāja "par lietu", bet metās nozākāt Zani, savukārt citi darīja pretējo - aizstāvēja zinātkāro eksperimentētāju. Lai vai kā, vienaldzīgo nebija. 
 

Tēmas