Pirms 11 gadiem viņš gandrīz nocēla Danielam Kreigam Bonda lomu
Jaunzēlandiešu aktieris Karls Urbans apgalvo, ka esot pateicīgs liktenim, ka 2005. gadā nav dabūjis Džeimsa Bonda lomu. Viņaprāt, aktieris Daniels Kreigs paveicis fantastisku darbu un labāku Bondu viņš pati iedomāties nevarot.
Slavenības
2016. gada 30. maijs, 09:54

Pirms 11 gadiem viņš gandrīz nocēla Danielam Kreigam Bonda lomu

Jauns.lv

Tagad, kad britu aktieris Daniels Kreigs noraidījis 68 miljonus sterliņu mārciņu (89 miljoni eiro) par nākamajām divām Džeimsa Bonda filmām, fani vēl aizrautīgāk nododas minējumiem, izsakot savas versijas, kurš varētu pārņemt aģenta 007 lomu. Nesen atklājies, ka pirms 11 gadiem Kreigam bijis sīvs konkurents, kurš zaudējis tikai pēdējā atlases kārtā. Kas viņš ir?

2005. gadā, kad tika meklēts jauns Džiemsa Bonda lomas atveidotājs, atlases kārtās ļoti labi veicās jaunzēlandiešu aktierim Karlam Urbanam. Viņš pasaulē vislabāk pazīstams pēc lomas seriālā „Star Trek”. Urbans jau satikās ar topošās filmas producentiem, taču nevarēja piedalīties pēdējā pārbaudījumā, savu esošos darba saistību dēļ.

Tā 2005. gadā aģenta 007 lomu saņēma britu aktieris Daniels Kreigs, kurš vēl pērn strikti apgalvoja, ka „drīzāk pārgriezīs sev vēnas”, nekā piedalīsies vēl kādā Bonda filmā. Daniela Kreiga kontā ir četras kinolentes par slaveno spiegu. Kreigs ir vislabāk apmaksātais šīs lomas atveidotājs kino vēsturē.

Karls Urbans atzīst, ka nejūtas vīlies, ka savulaik nedabūja kāroto lomu. Viņš esot pat „pateicīgs”, ka nav spēlējis Bondu. „Kad viņi iepriekšējo reizi meklēja galvenās lomas atveidotāju, es satikos ar Barbaru Brokoli un citiem producentiem,” atceras 43 gadus vecais jaunzēlandiešu aktieris. „Diemžēl es tobrīd filmējos citā projektā un nevarēju piedalīties pēdējā pārbaudījumā. Taču es patiesībā esmu pateicīgs, ka nevarēju, jo, manuprāt, Daniels Kreigs ir paveicis apbrīnojamu darbu. Es nebūtu varējis iedomāties vēl labāku Bondu.”

Taujāts par nākamo Bondu, Urbans piekrīt lielākajam vairumam fanu. Viņš vislabprātāk šajā lomā redzētu britu aktieri Tomu Hidlstonu. Urbans arīdzan atbalsta tumšādainā aktiera Idrisa Elbas kandidatūru. Elba ir viņa kolēģis topošajā filmā „Star Trek: Beyond”.

Karls Urbans atveidojis Jūlija Cēzara un Kupidona lomu seriālā „Ksena: Karotāju princese” un Ēomeru otrajā un trešajā Pītera Džeksona triloģijas „Gredzenu pavēlnieks” daļā.

Laika posmā no 2004. gada līdz 2014. gadam Karls Urbans bija precējies ar grima mākslinieci Natāliju Vihongi un šobrīd dala aizbildnību par abiem dēliem.

       

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press