Aisha aicina skriet
Slavenības
2009. gada 3. jūnijs, 07:50

Aisha aicina skriet

Jauns.lv

4. jūnijā, Mežaparkā notiks pirmais 3 un 5 km Sieviešu skrējiens. Gan šajā, gan turpmākajos skrējienos apņēmušās piedalīties arī dziedātājas Aisha, Kristīne Zaharova, Jenny May un Ella.

„Mans dzīvesveids vienmēr ir bijis ļoti aktīvs,” atzīst Aisha. „Man ļoti patīk skrējiena ideja, tāpēc nolēmu piedalīties. Aicinu arī citas sievietes nebaidīties, būt aktīvām un ceturtdienās skriet kopā ar mums!” ideju popularizē dziedātāja, kura krosiņā uzlabos fizisko formu pirms konkursa „Jaunais vilnis”.

No 4. jūnija katru ceturtdienas vakaru Mežaparkā notiks 3 un 5 km Sieviešu skrējieni, kuros aicinātas piedalīties visas sievietes – gan tās, kas regulāri skrien, gan tās, kas līdz šim nav saņēmušās to darīt. Sievietēm solītais pasākums gan nenozīmē, ka tajā nevarēs piedalīties stiprā dzimuma pārstāvji – skrējējas aicinātas ņemt līdzi arī savas otrās pusītes. Skrējienos piedalīsies arī dziedātājas Kristīne Zaharova, Jenny May un Ella.

„Nesen Rīgas maratons daudzus pamudināja uzaut kājā sporta kurpes un sākt skriet. Taču ar to vēl nekas nav beidzies – vēl šovasar  skrējieni notiks Valmierā, Kuldīgā, Jūrmalā un citur Latvijā. Jo ir labi būt sportiskā formā! Daudzas sievietes atzīst, ka labprāt skrietu vismaz pāris reižu nedēļā, taču nezina, kur skriet, kā skriet, kā iesildīties, citas baidās to darīt vienas,” stāsta maratona idejas autore, veikala skrējējiem „Maratons” izveidotāja Laura Lapiņa. Viņa piebilst, ka daudzās Eiropas pilsētās ir izveidojusies lieliska tradīcija – sievietes sapulcējas grupās un skrien kopā. Tāpēc šo tradīciju nolemts iedzīvināt arī Latvijā.

Skrējējas Mežaparkā 4. jūnijā gaidītas pulksten 19. Pulcēšanās notiks pie Zoodārza, kur iecerēta arī Aishas svinīga uzruna.

Arī Ella, Kristīne Zaharova un Jenny May atbalsta pasākuma ideju un plāno piedalīties sieviešu skrējienos. Kristīne Zaharova kopā ar Aishu iemēģinās Mežaparka celiņus jau šo ceturtdien, savukārt Ella un Jenny May skriet dosies nākamreiz. Katru ceturtdienu skrējienā piedalīsies kāds no jomas profesionāļiem, lai palīdzētu ar padomu – kā pareizi iesildīties un pareizi skriet –, kā arī uzklausītu skrējēju vēlmes un ieteikumus.

Ieva Valtere / Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva