Šogad „Jaunajā vilnī” biļetes šokējoši dārgas
Slavenības
2009. gada 8. jūlijs, 14:58

Šogad „Jaunajā vilnī” biļetes šokējoši dārgas

Jauns.lv

Trīs gadu laikā Jaunā viļņa koncertu biļešu cenas Dzintaru koncertzāles VIP ložā pieaugušas par desmit tūkstošiem latu!

Šķiet, ekonomiskā krīze, kas jūtama ne vien Latvijā, bet arī pārējā pasaulē, starptautisko jauno izpildītāju konkursu Jaunais vilnis neskar. Vismaz koncertu biļešu cenas šogad kļuvušas vēl dārgākas. Paši koncerta organizatori gan cenu pieaugumu vērtē kā ļoti minimālu un apgalvo, ka ļaudis jau naski sākuši pirkt ieejas kartes.

Pirmajā rindā par 1800 latiem

Nav noslēpums, ka Jaunais vilnis, kura laikā Jūrmalā pulcējas viss Krievijas estrādes zieds, allaž ir bijis dārgs pasākums. Sēdvietu biļetes Dzintaru koncertzāles skatītāju zālē tāpat kā iepriekšējos gados maksā no 10 latiem beidzamajās rindās līdz pat 200 latiem skatuves priekšā. Par to, ka Jaunais vilnis šogad kļuvis dārgāks, liecina tā saukto VIP pakešu cenas skatītājiem, kas vēlas baudīt koncertus visu sešu festivāla dienu garumā. Biļetes, kas ļauj apmeklēt visus Jaunā viļņa koncertus un sēdēt pirmajās piecās rindās, tagad nopērkamas par 1800 latu (pērn 1500 latu), savukārt divas rindas zāles vidusdaļā, aiz žūrijas locekļiem un organizatoru aicinātajiem viesiem, novērtētas ar 1000 latiem par sešiem koncertiem.

Vēl lielāks cenu pieaugums jūtams tā sauktajā VIP ložā, kur Krievijas dziedātāju un konkursa dalībnieku priekšnesumus iespējams vērot, sēžot pie galdiņiem, dzerot šampanieti un mielojoties ar delikatesēm. Pirms trim gadiem galdiņš desmit personām VIP ložas pirmajā rindā visām sešām festivāla Jaunais vilnis dienām bija rezervējams par 8500 latu. Aizpērn šī summa bija 12 000, bet aizvadītajā vasarā sasniedza jau 15 000 latu. „Tas ir par dārgu!” uzskatīja vairāki latviešu miljonāri, kuri vairs nevēlējās izšķiest tik daudz naudas. Arī politiķis Ainārs Šlesers pērn žurnālam Kas Jauns atzina, ka šoreiz koncertus izvēlējies vērot skatītāju zāles pirmajās rindās, kur koncertu iespējams baudīt daudz kvalitatīvāk nekā dārgajā ložā. Trīs gadu laikā Jaunā viļņa koncertu biļešu cenas VIP ložā pieaugušas par gandrīz desmit tūkstošiem latu, un ložas pirmajā rindā galdiņš 10 personām uz sešiem koncertiem, kas vēl 2006. gadā tika novērtēts par astoņarpus tūkstošiem, šogad izmaksā jau 18 000 latu. Lieki piebilst, ka samaksa par ēdieniem un dzērieniem minētajā summā nav iekļauta. Bet šampanietis Jaunajā vilnī maksā gana dārgi...

Topā Pugačova un Vaikule

Kā informē Jaunā viļņa izpilddirektors Igors Jefremovs, vislielākais pieprasījums patlaban esot pēc festivāla atklāšanas un noslēguma koncertu biļetēm. Pirmajā koncerta dienā — 28. jūlijā — uz skatuves kāps leģendārais zviedru duets Roxette, Krievijas estrādes zvaigzne Alla Pugačova, Dima Bilans, Filips Kirkorovs, Sergejs Lazarevs, Alsu, Nikolajs Baskovs, DJ Smash un citi. Savukārt 2. augustā Jaunā viļņa noslēguma koncertā Dzintaru koncertzālē uzstāsies Sofija Rotaru, Valērija, Boriss Moisejevs, Valērijs Meladze, grupas Simply Red, VIAGra un citi. Trešais pieprasītākais koncerts pēc pašlaik pārdotāko biļešu skaita esot 31. jūlijā plānotais Jurija Antonova vakars, kurā šā Krievijas mākslinieka slavenākos hitus izpildīs Laima Vaikule, Igors Krutojs, Josifs Kobzons, Igors Nikolajevs, Nikolajs Baskovs un daudzi citi.

Saprotams, ekonomiskās situācijas dēļ daļa pastāvīgo Jaunā viļņa apmeklētāju šogad, visticamāk, uz Krievijas zvaigznēm lūkosies nevis klātienē, bet gan mājās, sēžot pie TV ekrāniem. Tāpat kā pērn, arī šogad Jaunā viļņa ekskluzīvās translēšanas iespēju saņēmusi telekompānija LNT, kurai pirms gada izdevās Jaunā viļņa koncertu pārraidēm piesaistīt plašu auditoriju, un 2008. gadā šis bija viens no visa gada laikā skatītākajiem pasākumiem TV.

Inta Mengiša/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva