Tik ļoti viņš grib tikt Eiropā - viesis no Eritrejas sevi pārvieto mazā koferī. VIDEO
21 gadus vecais migrants bijis tik lunkans un apņēmīgs, ka spējis ierūmēties visnotaļ nelielā čemodānā. Mērķis - tikt Ziemeļeiropā ar vilcienu.
Trakā pasaule
2016. gada 6. jūlijs, 23:28

Tik ļoti viņš grib tikt Eiropā - viesis no Eritrejas sevi pārvieto mazā koferī. VIDEO

Jauns.lv

Šveices robežsargi ir aizturējuši 21 gadu vecu vīrieti no Eritrejas, kurš mēģināja paslēpties koferī, lai ar vilcienu no Itālijas nokļūtu Ziemeļeiropā.

Tiešsaistē uzmanību izpelnījies dramatisks video, kurā redzama vīrieša plauksta, pēc tam roka un pēc tam galva, kad viņš ar grūtībām mēģina atvērt no iekšpuses kofera rāvējslēdzēju. Pēc tam viņam palīdzīgu roku sniedz robežsargi, kas viņu aiztur. Šveices Tičīno kantona robežsardzes dienests trešdien paziņoja, ka vīrietis aizturēts pirmdienas vakarā dzelzceļa stacijā Kjaso pašvaldības teritorijā. Viņš nosūtīts atpakaļ uz Itāliju, jo atteicās no iespējas prasīt patvērumu Šveicē. Amatpersonas apstiprināja video autentiskumu, tomēr uzsvēra, ka šis ir kantonā nepieredzēts gadījums. Pārsvarā migranti mēģina iekļūt kravas automašīnās.

Šveices federālās muitas pārvaldes dati liecina, ka pēdējās nedēļās ir pieaudzis migrantu, kas galvenokārt ir no Eritrejas, Somālijas un Nigērijas, pieplūdums Tičīno. Kopš 30.maijā ir novēroti vairāk nekā 3400 migrantu, kas ir par vismaz 700 vairāk nekā vidēji kopā gada laikā.

Incidents apliecina migrantu apņēmību nonākt Eiropas daļās, kas tiek uzskatītas par migrantiem draudzīgākām. Itālija un Grieķija ir galvenās valstis, kurās migranti ierodas, bet pēc tam viņi cenšas doties tālāk uz Eiropas ziemeļiem.

BNS/Foto: Ekrānšāviņš no video