Bejonsa lūdz beigt "karu" pret cilvēkiem ar citu ādas krāsu
Bejonsa pauda satraukumu, ka pēdējās ar rasi saistītās šaušanas minoritātēm liks justies "bezpalīdzīgām un bezcerīgām".
Slavenības
2016. gada 8. jūlijs, 18:46

Bejonsa lūdz beigt "karu" pret cilvēkiem ar citu ādas krāsu

Jauns.lv

Ceturtdien popa superzvaigzne Bejonsa aicinājusi izbeigt Amerikas "karu" pret minoritātēm pēc diviem incidentiem, kad policija strīdīgos apstākļos nošāvusi vēl divus afroamerikāņus.

Dziedātāja, kas arvien vairāk atklāti runā par policijas vardarbību, saviem faniem piedāvāja saiti, caur kuru sazināties ar ASV likumdevējiem, lai protestētu pret Filando Kastila un Altona Stērlinga nāvi.

"Es lūdzu ne tikai policistiem, bet gan jebkuram cilvēkam, kas nespēj novērtēt cita dzīvību. Karam pret minoritātēm un cilvēkiem ar citu ādas krāsu ir jābeidzas," atklātajā vēstulē savā mājaslapā un 77 miljoniem "Instagram" sekotāju raksta Bejonsa.

Dziedātāja pauda satraukumu, ka pēdējās ar rasi saistītās šaušanas minoritātēm liks justies "bezpalīdzīgām un bezcerīgām".

"Taču mums ir jātic, ka mēs cīnāmies par nākamās paaudzes tiesībām un par jauniešiem, kas tic labajam," rakstījusi Bejonsa. "Šī ir cilvēku cīņa, kur nav svarīga rase, dzimums vai seksuālā orientācija. Cīņā var piedalīties jebkurš, kas jūtas atstumts un cīnās par brīvību un cilvēktiesībām."

Gada sākumā Bejonse, kas slavu ieguva ar tādām lipīgām, taču apolitiskām dziesmām kā "Crazy in Love" un "Single Ladies", pievienojās kustībai "Black Lives Matter" ("Melno dzīvēm ir nozīme") ar mūzikas video jaunajai dziesmai "Formation".

Ņūorleānā filmētajā video ir redzami policisti ar paceltām rokām, it kā tiktu apcietināti. Bejonsa ar dziesmu uzstājās Amerikas skatītākajā "Superbowl" pārraidē, kas izraisīja ne tikai konservatīvu komentētāju kritiku, bet arī aktīvistu uzslavu.

 

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA