Kristīne Anže vienā televīzijā ar bijušo vīru
Slavenības
2010. gada 13. oktobris, 14:38

Kristīne Anže vienā televīzijā ar bijušo vīru

Jauns.lv

Līdz ar jauno lomu TV3 seriālā „UgunsGrēks” aktieris Uldis Anže (39) tagad redzams vienā televīzijā ar savu bijušo dzīvesbiedri, TV3 ziņu vadītāju Kristīni Anži (35).

Ulda Anžes atveidotais nešpetnais dejotājs Česlavs ir viens no „UgunsGrēka” jaunpienācējiem, kura parupjā valoda un frivolā izturēšanās jau paguvusi samulsināt skatītājus, savukārt viņa bijusī sieva un dēla māmiņa Kristīne Anže, tērpusies lietišķā kostīmiņā, TV3 ekrānā redzama ziņu diktores ampluā.

Mīlestība, ģimene un dēls

Uldis Anže ar Kristīni (tolaik Ozoliņu) apprecējās 1998. gada 24. janvārī. Skaistā Kristīne, pēc profesijas diplomēta sākumklašu pedagoģe, tolaik bija sporta apģērbu veikala pārdevēja, Uldis — jauns un daudzsološs Nacionālā teātra aktieris, jestrais Skroderdienu Kārlēns.

Materiālajā ziņā tas nebija viegls laiks, Anžes dzīvoja pieticīgi, taču mīlestība sildīja, un 1998. gada vasarā piedzima dēls Rūdolfs, kas nu jau ir 6. klases skolnieks. Ģimenes ietekmē līdz tam haotiskais un filozofiski noskaņotais aktieris kļuva praktiskāks.

Rūdolfa māmiņai un tētim ir daudz kopīga — abi ir no laukiem (Kristīne no Dundagas, Uldis no Gulbenes), abi muzikāli (Kristīne kopā ar dvīņumāsu Māru skolas gados muzicēja dziedošo ģimeņu saietā „Spiets”, Uldis bija teātra ansambļa „Greizais ratiņš” dalībnieks).

Interesanti, ka arī Kristīne gribēja būt aktrise, pat stājās augstskolā, izturēja divas kārtas, bet trešajā izkrita. „Sirds tobrīd ļoti sāpēja, taču pašlaik, atskatoties uz to visu, redzu, cik tas bija labi! No manis būtu sanākusi viduvēja aktrise, jo apzinos — es spēju būtu tikai es pati,” viņa šopavasar stāstīja žurnālam „Marta”.

Darbā no rīta līdz vakaram

Tomēr sapnis par publisku profesiju joprojām bija dzīvs. Drīz pēc pedagoģijas studiju beigām Kristīne Anže izturēja konkursu un kļuva par LNT brokastu vadītāju, bet, kad raidījums beidza pastāvēt, saņēma lielisku piedāvājumu strādāt TV3 projektā „Hakizaka”.

„Tas bija pilnīgi traks projekts, dienā mums bija sešas tiešraides no kafejnīcas „Kaļķu vārti”. Darbā pavadījām no sešiem rītā līdz deviņiem vakarā, bijām kā liela ģimene. Tas ir viens no skaistākajiem un radošākajiem posmiem manā dzīvē, bijām brīvi visās savās izpausmēs,” trako posmu atceras Kristīne.

„Protams, šo laiku skaudri izjuta mūsu tuvinieki, man ir jālūdz piedošana savam bērnam, jo toreiz biju ārkārtīgi maz ar viņu kopā.” Par mazo Rūdolfu tolaik pārsvarā rūpējās viņa tētis Uldis.

Pēc šķiršanās abiem līdzīgs liktenis

2001. gadā ģimene iegādājās īres tiesības dzīvoklī Grīziņkalnā, kur vairāku gadu laikā viss pamatīgi izremontēts un rūpīgi iekārtots — sākot ar guļamistabas iekārtu un beidzot ar koka kāpnēm. Dzīve gan ieviesa savas korekcijas, un pēc dažiem gadiem Kristīnes un Ulda Anžu ģimene diemžēl izjuka. Kristīne arī pēc šķiršanās paturēja bijušā vīra uzvārdu, un par dēlu Rūdolfu (12) joprojām mīļi rūpējas abi vecāki — ikdienā puika dzīvo kopā ar mammu, bet brīvdienās dodas pie tēta uz Grīziņkalnu, kur viņam ir pašam sava istaba.

Arī pēc kopdzīves beigām Rūda mammai un tētim liktenis ievirzījies līdzīgi — viņi abi savas jaunās otrās pusītes atraduši darbavietā.  

Kristīne jau vairākus gadus ir kopā ar TV3 izpilddirektoru un ziņu vadītāju Ēriku Niedru (49), kuram no iepriekšējām attiecībām ir meita Guna (29).

Savukārt Ulda draudzene ir Nacionālā teātra jaunā daudzsološā aktrise Madara Saldovere (25), kas par Unas lomu izrādē „Melnais strazds” šogad nominēta Spēlmaņu nakts balvai kā Gada jaunā skatuves māksliniece.

Baiba Butkovska/ Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva