Izdota latviešu dziedātājas un pasaulslavenās grupas „Enigma” dziesma
Slavenības
2011. gada 18. janvāris, 18:00

Izdota latviešu dziedātājas un pasaulslavenās grupas „Enigma” dziesma

Jauns.lv

Īsi pirms jaunā 2011. gada iznāca ilgi gaidītais grupas „Enigma” jaunais singls „Mmx”, kas tapis kopprojektā ar latviešu izpildītāju FOX LIMA jeb īstajā vārdā Alisi Ketneri.

FOX LIMA īstajā vārdā Alise Ketnere tika izraudzīta simts dalībnieku konkurencē. Jaunajā dziesmā „MMX” ir dzirdami FOX LIMA vokāls, melodija un vārdi. Dziesmā piedalās arī konkursa pirmās četras vietas ieguvēji Marks Joshua (Brazīlija), J. Spring (Spānija) un Rasa Serra (Lietuva). Turklāt tagad šo dziesmu var lejuplādēt tādās interneta vietnēs kā facebook, twitter un enigma social song. Turklāt noslēgts līgums ar vienu no ietekmīgākajām ierakstu kompānijām „Sony” par dziesmas iekļaušana projekta „Enigmas” astotajā albumā un oficiālu publicēšanu visā pasaulē.   

FOX LIMA vokālo melodiju aranžējumu veidoja pats Enigmas producents Mihaels Kretu (Michael Cretu). Izraudzīto uzvarētāju balsi apstrādāja jauna mūzikas producēšanas iekārta, kas nosaukta pasakās un filmās bieži minētā burvju Merlina vārdā. Ar šā tehnikas brīnuma palīdzību iepriekš nav veikts neviens mūzikas ieraksts.

Dziedātāja un dziesmu autore FOX LIMA jau iepriekš guvusi starptautiskas atzinības visā pasaulē par neordināru pieeju mūzikai un izpildījumam. Ar pašsacerēto kompozīciju ”Rain” latviete iekļuva starp finālistiem konkursos „International song contest” (Lielbritānija) un „Festival for Stars” (Lielbritānija), bet starptautiskajā konkursā „Cerību Eņģelis’ (Sankt-Pēterburga) viņa kļuva par sudrabas medaļas laureāti  nominācijā labākā dziesmu autore. Aizvadītajā vasarā FOX LIMA pavadījusi pirmo Eiropas tūri ar pasaules lielākajiem buru kuģiem „Sedov” un „Kruzenštein”.

Kasjauns.lv/Foto: Aleksandrs Sokolovs