"Beverlihilsas" zvaigznei operācija nav līdzējusi. Vēzis izplatās
Ķīmijterapijas rezultātā Šenonai Dohertijai saujām sāka izkrist mati. No sākuma viņa pieņēma lēmumu nogriezts īsu zēngalviņu, tad mohikāņu frizūru ar izskūtiem deniņiem, līdz beidzot noskuva matus pavisam. Attēlā pa kreisi – aktrise ar mammu.
Slavenības
2016. gada 2. augusts, 15:15

"Beverlihilsas" zvaigznei operācija nav līdzējusi. Vēzis izplatās

Jauns.lv

Seriālu „Beverlihilsa 90210” un „Amulets” zvaigzne Šenona Dohertija (45) jau pusotru gadu cīnās ar krūts vēzi. Aktrise nesenā intervijā atzinusi, ka diemžēl vēzis turpina izplatīties, pat neraugoties uz maijā veikto vienpusējo mastektomiju (vienas krūts noņemšanu).

„Man konstatēja, ka krūts vēzis izplatījies limfvados, bet operācijas laikā mēs atklājām, ka dažas no vēža šūnām jau iespējams izplatījušās tālāk par limfvadiem. Šī iemesla dēļ mēs uzsākām ķīmijterapiju, bet pēc ķīmijterapijas veikšu apstarošanu,” sarunā ar „Entertainment Tonight” norādījusi aktrise Šenona Dohertija.

Aktrise, kura pasaules slavu iemantoja deviņdesmitajos gados pateicoties Brendas Volšas lomai seriālā „Beverlihilsa 90210”, veltījusi atzinīgus vārdus ķirurgam, kurš viņu operēja pirms trim mēnešiem. Krūts noņemšana jebkurai sievietei ir ļoti traumējoša, un Šenona slavē, ka dakteris centies darīt visu, lai viņa spētu no jauna pieņemt ķermeni pēc šīs kritiskās operācijas.

„Viņš nevēlējās, lai es pamostos un redzētu pilnīgu tukšumu,” norāda aktrise. „Viņam bija ļoti svarīgi, lai es nepiedzīvotu šādu brīdi, tāpēc viņš ievietoja audu paplašinātāju, lai tur būtu vismaz kaut kas maziņš. Tas ir mīlīgi, dažkārt mēs to piepildām un padarām lielāku, bet dažreiz samazinām.”

Dohertija, kurai krūts vēzi diagnosticēja 2015. gada februārī, norāda: „Es šobrīd ieslīgstu ļoti personīgās detaļās, bet domāju, ka daudzas sievietes varētu teikt – ‘Jā, arī es tam gāju cauri’. Lieliski, ka vari izvēlēties, kādu izmēru gribētu.”

 

Taču pozitīvi un ar humora pieskaņu aktrise par operāciju runā vien tagad, sākums bija ļoti grūts pat neraugoties uz ārsta centieniem, lai paciente emocionāli justos pēc iespējas labāk. Dohertija atceras, kā devusies pirkt jaunu krūšturi īsi pēc operācijas. „Tā bija traumatiska un briesmīga pieredze. Mamma atnāca man līdzi uz veikalu, un es uzlaikošanas kabīnē sabruku asarās un izskrēju ārā. Aizskrēju līdz automašīnai un aizgūtnēm raudāju,” atceras aktrise.

Dohertija nesen noskuvusi visus matus, kas ķīmijterapijas laikā sākuši izkrist saujām. Viņa atzīst, ka „pats briesmīgākais ir neziņa”, kas viņu sagaida turpmāk šajā cīņā ar nāvējošo slimību.

„Vai ķīmijterapija iedarbosies? Vai apstarošana iedarbosies?” – Šenona pie sevis skaļi prāto. „Vai man no jauna vajadzēs iet tam visam cauri? Vai vēzis atkārtosies?”

Šenona, kura kopš 2011. gada oktobra ir precējusies ar fotogrāfu Kurtu Isvarenko, teic, ka „viss pārējais ir paciešams” – to skaitā sāpēs un „dzīve bez vienas krūts” – taču viņai vislielākās bažas sagādā domas par nākotni un to, kā tas viss ietekmēs tuviniekus.

Aizvadītajā nedēļā Šenonas „Beverlihilsas” laiku kolēģis aktieris Džeisons Prīstlijs nosauca viņu par „neticami drosmīgu”, jo aktrise sociālajos tīklos bija publiskojusi fotogrāfijas, kurās parāda noskūto galvu. Prīstlijs savai ekrāna dvīņumāsai novēl izveseļošanos un prognozē, ka viss beigsies labi. Viņš Šenonu sauc par drosmīgu un sīkstu cīnītāju. „Es zinu, ka viņa izcīnīs šo cīņu un viņai viss būs labi,” norādījis Džeisons Prīstlijs.

Foto 01, 04, 07 (01 bilde ar mammu. Skatīt vai pēc kolāžas izveidošanas paraksts atbilst pareizi):

Ķīmijterapijas rezultātā Šenonai Dohertijai saujām sāka izkrist mati. No sākuma viņa pieņēma lēmumu nogriezts īsu zēngalviņu, tad mohikāņu frizūru ar izskūtiem deniņiem, līdz beidzot noskuva matus pavisam. Attēlā pa kreisi – aktrise ar mammu.

Šenona Dohertija pastāsta, kā noskuvusi matus pēc ķīmijterapijas

 

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press