Igors Krutojs paziņo, ka Jūrmala aicina atpakaļ "Jauno vilni"
Igors atzina, ka Jūrmala aicina krievus atpakaļ, bet tas vairs nav iespējams, konkursam Sočos ir labāk.
Slavenības
2016. gada 8. augusts, 21:25

Igors Krutojs paziņo, ka Jūrmala aicina atpakaļ "Jauno vilni"

Jauns.lv

Neskatoties uz to, ka konkurss "Jaunais vilnis" ir pametis Jūrmalu un kopš 2015. gada norisinās Sočos, debates par šo notikumu nerimst līdz pat šodienai.

Intervijā laikrakstam "Sobesednik" komponists un producents, kā arī viens no konkursa organizētājiem Igors Krutojs atzina, ka viņš nevēlas komentēt Latvijas valdības rīcību, jo tas ir pārāk pretrunīgi un nekonsekventi. "No vienas puses, viņi nelaiž Valēriju uz festivālu "Jaunais vilnis", bet no otras puses - šogad viņi zvana un aicina viņu uz savu festivālu. Arī Ļepsu sākumā aicināja uz Latviju, bet tad nodeva uzfilmēto materiālu translācijai Ukrainas TV kanālā, no kura viņš ticis izgriezts. Valdības rīcība kļuvusi absurda. Latvijas ārlietu ministram bija divi mēģinājumi kļūt slavenam, un viņam tas labi izdevās. Pirmais - neļaut krievu māklsiniekiem uzstāties "Jaunajā vilnī", bet otrais - publiski paziņot, ka viņš ir gejs," stāsta komponists.

Krutojs atcerējās arī par skandālu, kas izcēlās viņa 60. dzimšanas dienas svīnībās, kuras viņš rīkoja Latvijas Nacionālajā operā. "Nebija jau tā, ka es izlēmu svinēt operā, pats vadītājs man piedāvāja. Visi nosacījumu tika ievēroti un izpildīti, arī finansiālie. Un tas bija tāds šovs, kādu opera nekad nebija piedzīvojusi. Svētkos piedalījās Toms Džonss, Filips Kirkorovs, Leonīds Agutins un citas zvaigznes," stāsta Igors.

 

Šobrīd producents ir apmierināts, ka "Jaunais vilnis" notiek Sočos, jo tur visi mākslinieki jūtas kā mājās. "Jā, atmosfēras ziņā tas ir cits festivāls, cita publika. Bet tas nav sliktāk, manuprāt, drīzāk pat labāk. Mums izdevās izvedot liekisku platformu, kura televīzijai ir daudz interesantāka nekā lieliskā zāle Jūrmalā, kur tomēr mums bija dažas problēmas. Soči - tā ir olimpiska pilsēta, kurā izveidojusies sava atmosfēra. Ceru, ka drīz tā palielināsies desmitkārtīgi, parādīsies uztraukums, enerģija, kas bija novērojams pirmajā "Jaunā viļņa" festivālā Jūrmalā."

Igors atzina, ka Jūrmala aicina krievus atpakaļ, bet tas vairs nav iespējams. "Bez "Jaunā viļņa" tika filmēts arī KVN šovs un citi projekti, kas kalpoja par netiešu reklāmu Jūrmalai un pamudināja daudzus krievus doties uz pilsētu atpūsties."

       

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA, Ieva Čīka/LETA, Eduars Paņičevs