Prezidenta dēls mācīsies augstskolā Latvijā
Slavenības
2011. gada 6. jūlijs, 11:19

Prezidenta dēls mācīsies augstskolā Latvijā

Jauns.lv

Valsts prezidenta Valda Zatlera dēls Kārlis, kurš šogad pabeidza Rīgas Centra humanitārās vidusskolas 12.klasi, izvēlējies mācīties kādā no Latvijas augstskolām.

Zatlers  radio intervijā pavēstīja, ka dēls mācīsies Latvijā, jo nevēlas pamest Latviju. Taču izvēlēto augstskolu viņš tēvam neesot atklājis.

"Viņš to no manis tur noslēpumā, un saka, ka to es uzzināšot jūlija beigās, jo viņš esot māņticīgs un viņš grib, lai viņam veicas. Es viņam novēlu šo veiksmi, bet kā tēvs es viennozīmīgi saku - katram jaunietim pašam jāizvēlas, ko viņš grib mācīties," sacīja prezidents.

Prezidenta dēls Kārlis Zatlers šovasar absolvēja Rīgas Centra humanitārās vidusskolas 12. klasi, un sveikt dēlu bija ieradies arī Valsts pirmais pāris – Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri. Kārļa sveicēju vidū bija arī viņa draugi un Valda Zatlera bērni no iepriekšējām attiecībām – Felicita Zatlere-Kotāne un Gustavs Zatlers ar ģimeni.

Komentējot Stratēģiskās analīzes komisijas vadītāja Roberta Ķīļa ierosinājumu par pāriešanu uz maksas augstāko izglītību, Zatlers norādīja, ka reforma augstākajā izglītībā ir nepieciešama, un dažreiz ir vajadzīga provokatīva ideja, lai sāktos diskusijas.

"Vai mūsu augstākā izglītība dod šo kvalitāti? Atbildes būs dažādas, bet viena liela daļa teiks, ka nē.. Mūsu Latvijas Universitāte nav starp tūkstoš labākajām augstskolām pasaulē, tajā pašā laikā Tartu Universitāte ir, Viļņas Universitāte ir, jautājums - kāpēc?" klāstīja prezidents, aicinot domāt par to, kā panākt kaimiņus.

"Ķīļa variants ir tikai viens no daudzajiem variantiem, drusku provokatīvs, lai sāktos diskusija, kāda ir izeja, kā panākt kvalitatīvu izglītību [..] un finansējumu, kas būtu pieejams katram," teica Zatlers.

BNS/Foto: Foto: Juris Zariņš, Inta Mengiša