Šovs "Pirmā deja" turpina pārsteigt ar mokošiem mēģinājumiem un radošiem priekšnesumiem. FOTO
Pēc dalības šovā „Pirmā deja” Laura un Aivars nolēmuši turpināt deju nodarbības.
2016. gada 25. augusts, 22:02

Šovs "Pirmā deja" turpina pārsteigt ar mokošiem mēģinājumiem un radošiem priekšnesumiem. FOTO

Jauns.lv

Jau otro ceturtdienu TV kanāla „STV Pirmā!” skatītāji var baudīt unikālu deju šovu „Pirmā deja”. Pāriem ir dotas vien desmit dienas, lai iemācītos nebūt ne klasisku kāzu deju. Arī šīs nedēļas pāri mēģinājumos pavadījuši neskaitāmas stundas un guvuši traumas, taču priekšnesumi ir pārsteidzoši un radoši.

Laura un Aivars ir tikko atgriezušies no Anglijas, lai aprecētos un paliktu uz dzīvi Latvijā. Aivars Anglijā pavadīja 14 gadus, lai arī viens otru pazīst jau sen - kopā svešumā pāris dzīvoja vien pusotru gadu. Laura Aivara vecākiem solīja, ka atvedīs dēlu mājās un īsi pirms kāzām pāris atgriezās tēvzemē.

Raidījumā viņi atklāja, ka līdz šim kopā nav dejojuši un kāzās nāksies burtiski dejot pirmo deju. Taču, tā kā savulaik Laura dejojusi sarīkojumu, bet Aivars - tautas dejas, sākums bija daudzsološs. Mēģinājumu process bija ļoti sarežģīts un smags, jo pirmskāzu laiks nebija no vieglākajiem abu jaunlaulāto dzīvēs. Īsi pirms svinīgā notikuma mūžībā aizgāja Lauras mamma, kura diemžēl neredzēja aizkustinošo pirmo deju, ko meita dejoja kāzās Adeles dziesmas „Rolling in the deep” pavadījumā. Viņu pasniedzēja Sintija Abreniete sākotnēji bija iecerējusi pavisam citādu dziesmu un horeogrāfiju, taču tas nebija stāsts par šo jauno pāri un trīs dienas pirms kāzām deja tika pilnībā mainīta, lai izdejotu abu kopīgo stāstu. Rezultāts nenāca viegli un trenēties nācās stundām ilgi, lai panāktu vēlamo.

Viņiem pretī stājās Santa un Artūrs, kuri Violas Abramovas-Mailītes virsvadībā izdejoja sirdi plosošu un tautisku deju. Pāris ir no Jelgavas – Artūrs strādā par galdnieku, bet Santa ir fizioterapeite. Viņus vieno ne vien mīlestība vienam pret otru, bet arī kopīgi laivu braucieni ar nakšņošanu teltīs, teātris un kino. Abiem patīk apciemot omītes un ēst ķiršus tikko plūktus no koka. Pāris sapņo par kopīgu māju laukos ar kaķīti.

Vēl pirms mēģinājumiem pāris bija gatavs grūtībām. Viola abiem bija sagatavojusi pārsteigumu - pārim nācās basām kājām dejot pie Spēka dziesmas „Rāmi, rāmi”, kas samiksēta ar Auļu dziesmu „Saliņa”. Garie mēģinājumi un negulētās naktis bija ļoti nogurdinoši, taču smagais darbs atmaksājās. Šis priekšnesums vairāk uzrunāja žūrijas locekļus, un abi saņēma 1000 EUR kāzu ceļojuma budžetam.  

     

Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes