Dziedātāja Bjorka atklāj Islandes sabiedrības fenomenu
Bjorka atklāj, ka Islandē pieņemts, ka neviens nav svarīgāks par blakuscilvēku.
Slavenības
2016. gada 6. septembris, 12:58

Dziedātāja Bjorka atklāj Islandes sabiedrības fenomenu

Jauns.lv

Sarunā ar faniem portālā “Reddit” ekstravagantā islandiešu dziedātāja Bjorka atklāja, ka novērojusi atšķirības starp to, kā pret viņu izturas fani Islandē, un tiem cilvēkiem, kurus viņa satiek ārzemēs. Viņa izteikusies, ka ir pateicīga par to, ka mājinieki viņu liek mierā.

“Islandes sabiedrībā nav izteiktas hierarhijas, neviens nav svarīgāks par blakuscilvēku, tāpēc autogrāfi ir muļķīgi,” raksta dziedātāja. “Šeit tas ir pašcieņas jautājums, ja vēlies autogrāfu – uztaisi pats!”

Šādi Bjorka atbildēja uz kāda “Reddit” lietotāja ierakstu par to, ka, ieraugot dziedātāju bārā Reikjavīkā, tomēr izlēmis viņu netraucēt. “Paldies, ka liki mani mierā,” Bjorka rakstīja.

Viņa turpināja ierakstu, skaidrojot, cik svarīga viņai ir personīgā telpa. “Manuprāt, pa šiem gadiem cilvēki Reikjavīkā un mani fani ir sapratuši, ka, ja viņi respektē manu personīgo dzīvi un ļauj mierīgi atpūsties ar ģimeni un draugiem, man ir vairāk spēka rakstīt dziesmas un varu veltīt vairāk enerģijas mūzikai,” Bjorka atzina. “Šādā situācijā iegūst visi!”

Islandes sabiedrība milzīgu uzmanību sev piesaistīja šovasar, kad Francijā notikušajā Eiropas futbola čempionātā, kur neticami prata aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam. Islandes futbola fani un izlase bija vienota visa čempionāta laikā, turklāt pēc spēlēm visi kopā vienojās kādā vikingu plaukstu sišanas rituālā. Tagad Bjorka paskaidrojusi kā sala, kurā mīt aptuveni 320 000 iedzīvotāju, spēj būt tik vienota.

Islandieši Francijas stadionā un Reikjavīkas ielās vienojas kopīgā plaukstu sišanā


Kasjauns.lv Reuters/ Scanpix/ LETA

Tēmas