Uz ko gatavi cilvēki bezmaksas salātu dēļ... Uzjautrinošs skats Krievijā. VIDEO
Šķiet, cilvēki bezmaksas salātu dēļ ir gatavi uz visu.
Trakā pasaule
2016. gada 6. septembris, 15:24

Uz ko gatavi cilvēki bezmaksas salātu dēļ... Uzjautrinošs skats Krievijā. VIDEO

Jauns.lv

Visai savdabīgs pasākums nedēļas nogalē noticis Krievijas galvaspilsētas Maskavas sirdī - kāda pasākuma laikā Sarkanajā laukumā ticis uzstādīts jauns Ginesa rekords, kura ietvaros pagatavotas 20 tonnas un 100 kilogramu grieķu salātu. Tīmeklī tikmēr publicēts visai uzjautrinošs video ar spaidīšanos notikuma vietā. 

Krievijas plašsaziņas līdzekļi raksta, ka pasākums notika pagājušajā svētdienā. Norises vietā ieradās vairāki simti izsalkušo. Pirmajiem 30 izdevies tikt pie salātiem bez liekiem satraukumiem, taču drīz vien pūlī sākās grūstīšanās un klaigāšana - kāds vīrietis, kurš uz šo pūļa pasākumu bija paņēmis arī savu mazo bērnu, pārējiem paziņoja, ka bērns ir iespiests. 

Pēc tam notikuma vietā sākās ķīviņi par tukšajiem salātu trauciņiem - uzņemtajos kadros redzams, kā cilvēki ķer plastmasas trauciņus, citi, tālāk no vienreizlietojamiem traukiem stāvošie ļaudis, izmisīgi lūdz, lai iedod kādu trauciņu arī viņiem. 

Šķiet, ka salātu gribētāju bija pārāk daudz, tāpēc daudzi izsalkušie palika ar tukšiem vēderiem. Daži vienkārši devās mājās tukšām rokām, bet citi neslēpa sarūgtinājumu un kā kompensāciju paņēma ar līmlenti pie galdiem pielīmētos galdautus. 

Organizatori gan saka, ka pasākums noritējis veiksmīgi. 

"Visu izdalījām. Varbūt nedevām tikai pašus pārpalikumus, kur salāti jau bija sasulojušies," sacīja festivāla rīkotāju preses pārstāve Ļubova Belesku. Viņa noliedza, ka pasākumā būtu notikusi spaidīšanās vai grūstīšanās. 

Tikmēr Krievijas sociālo tīklu lietotāji sūkstījušies, ka salāti sanākušajiem nemaz netika doti. "Es līdz plkst.16.00 dežūrēju, bet nesagaidīju," rakstīja kāds vīrietis, savukārt kāda jauniete kaunināja organizatorus, brīnoties, kur palika 20 tonnas salātu, jo līdz sanākušajiem tie nemaz nenonāca. 

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānšāviņš no Youtube, Sputnik/LETA/Scanpix 

Tēmas