Braiens Mejs gribētu cilvēku piemiņā palikt ar dzīvnieku glābšanas centieniem
Braiens Mejs grib ieiet vēsturē ar saviem centieniem dzīvnieku glābšanā.
Slavenības
2012. gada 10. jūlijs, 14:10

Braiens Mejs gribētu cilvēku piemiņā palikt ar dzīvnieku glābšanas centieniem

Jauns.lv

Britu rokgrupas "The Queen" ģitārists Braiens Mejs gribētu drīzāk vēsturē ieiet ar saviem dzīvnieku glābšanas centieniem, nevis ar ieguldījumu rokmūzikā.

Mejs savā īpašumā Sari grāfistē ir izveidojis savvaļas dzīvnieku glābšanas centru un patversmi "Save Me" ("Glāb mani"), kas nosaukta Meja sarakstītās dziesmas vārdā.

"Kad es būšu miris, cilvēki, protams, mani atcerēsies "The Queen" dēļ, bet es drīzāk gribētu, lai mani atcerētos par mēģinājumu mainīt to, kā mēs apejamies ar citām radībām," intervijā laikrakstam "The Sunday Times" sacīja Mejs, kuru virkne ekspertu atzinuši par vienu no pasaules labākajiem ģitāristiem.

"Mana dzīve ir bijusi vētraina, bet brīvās dabas vērošana atjauno miera un klusuma sajūtu," sacīja mūziķis.

Savu īpašumu Sari grāfistē Mejs iegādājās pirms vairāk nekā 30 gadiem, kad "The Queen" bija slavas zenītā. Meja patversmē mitinās daudzi ievainoti vai bez vecākiem palikuši dzīvnieki, kas tiek aprūpēti līdz viņi ir gatavi atgriezties dzīvei brīvā dabā.

Starp Meja īpašumā aprūpētajiem dzīvniekiem ir 36 eži, septiņi āpšu mazuļi un divas meža pūces.

""Queen" ir liela daļa no manas dzīves, bet man ir arī citas intereses. Cilvēki ir dzirdējuši par astrofiziku, bet man patīk arī dārzkopība un es vienmēr esmu aktīvi rūpējies par mūsu brīnišķīgo savvaļas dzīvnieku labklājību," norādīja Mejs, kuram ir doktora grāds astrofizikā.

Viņš piezīmēja, ka 1991.gadā mūžībā aizgājušais grupas līderis Fredijs Merkūrijs bijis liels dzīvnieku mīļotājs un "savus kaķus viņš mīlēja vairāk par visu".

"The Queen" pašlaik koncertē ar talantu šova "American Idol" bijušo dalībnieku Adamu Lambertu.

Braiens Mejs un grupa "The Queen" izpildot dziesmu "Bohemian Rhapsody"

LETA/Foto: EPA/LETA