"Mani uzskata par dīvainu, taču tas ir gods..." Māsa savam brālim gejam dzemdē bērnu. FOTO
Māsa 4.jūnijā laida pasaulē mazuli, kas augs viņas brāļa un brāļa mīļotā vīrieša ģimenē. Pati surogātmāte skaitīsies bērna tante.
Trakā pasaule
2016. gada 27. septembris, 16:05

"Mani uzskata par dīvainu, taču tas ir gods..." Māsa savam brālim gejam dzemdē bērnu. FOTO

Jauns.lv

Vieni viņas rīcību apbrīno, citi pauž sašutumu, sak, cik gan tālu savās perversijās iet pasaule... Ārzemju mediji vēstī par lepnu austrālieti, 30 gadus vecu sievieti, kura laida pasaulē mazuli. Viņa gan bērnu neaudzinās – zīdainis ir „dāvana” pašas brālim un viņa mīļotajam vīrietim.

Ešlija Mataele dzīvo Sidnejā, Austrālijā. Stāsts par „augstsirdīgo pakalpojumu” tiek apspriests ne tikai Austrālijas, bet arī britu medijos. 30 gadus vecā Ešlija, kura pati ir māte saviem trim bērniem, dzemdējusi ceturto. Nevis sev, bet gan mīļotajam brālim Deividam. Brālis ir homoseksuāls un kopā ar savu draugu Brendanu vēlējās mazuli. Bērna adopcija viņiem nešķita labs variants, tāpēc tika izskatīta surogātmātes opcija.

Šo pienākumu mīļuprāt uzņēmās Deivida māsa Ešlija. Viņa stāsta, ka bijusi šausmās no tā, kādiem pārdzīvojumiem spiesti iet cauri geju pāris. „Mans brālis vienmēr ir gribējis bērnus. Viņš allaž vēlējies būt tēvs,” stāsta Ešlija.  Viendzimuma pāriem Austrālijā esot visai grūti tikt pie mazuļiem.

„Būdama māte, es labi zinu, kādu laimi spēj sniegt bērni. Un man šķita loģiski šo laimi dāvāt arī savam brālim,” izvēli kļūt par surogātmāti komentē sieviete. Viņa uzskata, ka veikusi cēlsirdīgu aktu. „Tas man ir liels gods, lai gan daudzi mani sauc par dīvainu,” viņa skaidro. Mazuļa bioloģiskais tēvs ir Brendans – Ešlijas brāļa draugs. Bērns nāca pasaulē šī gada 4.jūnijā un tagad aug un pieņemas spēkos savu divu tēvu sabiedrībā. Puisēns nosaukts par Railiju.

Surogātmāte stāsta, ka  viņai nav bijis emocionāli grūti pieņemt, ka viņa nebūs Railija mamma. „Mēs ģimenē esam vienojušies, ka esmu bērna  tante,” stāsta Ešlija.


Kasjauns.lv/Foto: Caters/Scanpix/LETA