Džeksona "Nekurzemes" rančo pārdod par pasakainu summu. FOTO
„Nekurzemes” rančo vairs nav karuseļu un mini zoodārza. Tajā tagad maz kas liecina par bijušo īpašnieku Maiklu Džeksonu. Tomēr, ja īpašumu iegādāsies kāds fans –ziedu pulkstenis ar „Nekurzemes” vārdu priecēs viņa sirdi.
Slavenības
2016. gada 5. oktobris, 11:21

Džeksona "Nekurzemes" rančo pārdod par pasakainu summu. FOTO

Jauns.lv

Popmūzikas karalim Maiklam Džeksonam (1958-2009) piederējušo „Nekurzemes” rančo šobrīd iespējams iegādāties par 100 miljoniem ASV dolāru.

Lai gan popmūzikas karalis Maikls Džeksons no dzīves šķīrās 2009. gadā, viņam reiz piederējušais „Nekurzemes” rančo pirmoreiz nekustamo īpašumu tirgū nonāca pagājušā gada pavasarī. Pagājis pusotrs gads un to aizvien iespējams iegādāties, ja vien ir vēlme un iespēja iztērēt 100 miljonus dolāru.

Firma, kas uzņēmās Džeksona parādsaistības, par 23 miljoniem dolāru izpirka un tad pamazām atjaunoja īpašumu, nolēma to tomēr pārdot. Lai gan īpašumā vairs nav atrakciju parka karuseļu, kā arī Džeksonam piederējušā ziloņa un iemīļotā pērtiķīša Bablsa, vēsture aizvien paliek un to var iegādāties jebkurš, kuram tā pavairāk līdzekļu.

Atjaunotajā īpašumā lielākoties vairs nav redzamas zīmes, kas norādītu uz tā bijušo saimnieku Maiklu Džeksonu. Nepilnu 2000 ha plašā teritorija no izklaides parka pārvērts par dārzu. Arī īpašuma nosaukums nav „Nekurzeme”, bet gan Saikamoras ielejas rančo. Tādu īpašums nesa arī agrāk, pirms to astoņdesmitajos gados iegādājās Džeksons.  

 

Ja īpašumu iegādāsies kāds Džeksona fans, rančo vēl ir saglabātas dažas vēstures liecības, ka mūziķis bijis tās iepriekšējais īpašnieks. Teritorijā aizvien ir vilcieniņš un no ziediem veidotais pulkstenis ar „Nekurzemes” vārdu. Arī cilvēka roku veidotie dīķi ar gulbjiem.

Slaveno „Nekurzemes” rančo popmūzikas karalis iegādājās 1988. gadā, kad pats bija popularitātes virsotnē. Džeksons savā īpašumā izbūvēja nelielu dzelzceļu, zoodārzu bērniem un izstāžu zāli. Kad viņš nokļuva finansiālās grūtībās, viss reiz uzceltais un iekoptais pamazām grima panīkumā.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press