Cienījams miskastnieks: šis čalis sevi apkrāmē ar visiem mēsliem, ko izlieto. FOTO
Tu radi ne mazāk atkritumu. Ik dienas. Katru dienu, gadu no gada.
Trakā pasaule
2016. gada 7. oktobris, 15:00

Cienījams miskastnieks: šis čalis sevi apkrāmē ar visiem mēsliem, ko izlieto. FOTO

Jauns.lv

Brīnišķīgā projektā sevi iesaistījis 30 gadus vecs amerikānis Robs Grīnfīlds, kurš izveidojis tādu kā elegantu "miskastnieka uzvalciņu". Tādā skatā Grīnfīlds dodas pilsētu ielās.

Grīnfīlds ir vides aktīvists un šādā asprātīgā un saistošā veidā viņš nolēma pievērst cilvēku uzmanību vides piesārņojumam un tam, cik patiesībā iespaidīgu akritumu kaudzi ikviens no mums aiz sevis atstāj ikdienā. Robs nolēma burtiski uzkraut sev virsū visu to, ko izlieto. Projekta ilgums - 30 dienas. Šie attēli tapuši 6.oktobrī, kad ritēja Roba eksperimenta astoņpadsmitā diena, tātad vēl 12 ir priekšā.

"Šajā brīdī uz manis ir 24 kilogrami miskastes," komentē Robs, ar visu bagāžu iekāpjot metro vagonā. Jāpiebilst, ka viņa atkritumu kostīmu veido tikai tie iepakojumi, kuri laika gaitā nesāktu smakot, tātad daudz kas no pārtikas, ko viņš apēd, netiek iekļauts tērpā. Piemēram, banānu mizas un tamlīdzīgas pārtikas paliekas. Viņš domā, ka projekta beigās sev līdzi nēsās apmēram 50 kilogramus miskastes. Šāds projekts uzskatāmi parāda, cik milzīgu kaudzi atkritumu katru dienu rada cilvēks.

 

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press