Grupas „Emburgas zēni” solista jubileju svinēs ar koncertu. FOTO
Grupas „ Emburgas zēni” solist Andris Rullis.
Slavenības
2012. gada 13. decembris, 05:10

Grupas „Emburgas zēni” solista jubileju svinēs ar koncertu. FOTO

Jauns.lv

Nesen 50. dzimšanas dienu atzīmēja populārās grupas „Emburgas zēni” solists un dziesmu autors Aldis Rullis, kas apaļo jubileju izlēmis atzīmēt ar krāšņu koncertu šajā nedēļas nogalē.

Aldis Rullis portālam kasjauns.lv atklāj, ka dzimšanas dienu vispirms atzīmējis ģimenes lokā, kopā ar savu sievu Dagniju, 21 gadu veco dēlu Kristapu un meitiņu Madaru, kurai ir vien septiņi gadi. „Taču tādu apaļu gadu skaitu jānosvin ar vērienu, un tādēļ ar grupu un viesiem sniegsim arī jubilejas koncertu,” sola mūziķis.

Gaviļnieks atzīst, ka svinībās vēlas būt kopā gan ar saviem kolēģiem, gan ļaudīm, kam tuva „Emburgas zēnu” muzikālā daiļrade. Tāpēc 14. decembrī ikviens tiekot aicināts uz mūziķa jubilejas koncertu Salaspils kultūras namā „Rīgava”. Vērienīgo „Emburgas zēnu” koncertu vadīs pazīstamais dziedošais aktieris Varis Vētra, un kā viesi uz skatuves kāps Edvīns Zariņš no „Dakotas”, Jānis Krūmiņš no grupas „Apvedceļš” un citi muzikanti.

Kā stāsta „Emburgas zēnu” solists Aldis Rullis, daudzo gadu gaitā no grupas palicis vien nosaukums, jo laikam ejot, grupas sastāvs mainījies, un patlaban vairs neviens no dalībniekiem neesot no Emburgas. Tagad „Emburgas zēniem” arī pievienojies grupas solista dēls Kristaps, kurš grupā spēlē „ steel” ģitāru.

Atskatoties uz paveikto, Aldis Rullis teic, ka aizvadītais laiks ir bijis visai ražens. „Savulaik muzicēju populārajā grupā „Auda”, taču no 2001.  gada nogales muzicēju ar „Emburgas zēniem”, kā solists. Šajā laikā izdoti seši albumi, ir sarakstītas neskaitāmas dziesmas, un izpildītas divreiz vairāk.” Mūziķis atklāj, ka viņa jubilejas koncertā būšot dzirdamas dziesmas arī no grupas „Auda” repertuāra, jo ar šo grupu gaviļniekam  saistās īpašas atmiņas. Un tas arī ir saprotams, jo savu mūziķa un solista darbību viņš sāka tieši šajā grupā.

Kasjauns.lv/Foto: no privātā arhīva