Bridžita Bardo draud pieteikties Krievijas pilsonībai, ja netiks glābti divi ziloņi
Bridžita Bardo draud pamest Franciju, ja rīkojums ziloņus iemidzināt netiks atcelts pavisam.
Slavenības
2013. gada 4. janvāris, 16:07

Bridžita Bardo draud pieteikties Krievijas pilsonībai, ja netiks glābti divi ziloņi

Jauns.lv

Franču kino leģenda Bridžita Bardo draudējusi iet aktiera Žerāra Depardjē pēdās un doties uz Krieviju, ja dzimtenē netiks glābti divi ziloņi, kurus sagaida iemidzināšana.

78 gadus vecā dzīvnieku tiesību aktīviste solīja lūgt Krievijas pilsonību tāpat kā Depardjē, ja Francijas amatpersonas neglābs divus iemidzināt paredzētus ziloņus.

Ziloņus nolemts iemidzināt tāpēc, ka tiem diagnosticēta tuberkuloze un tie tiek uzskatīti par draudu gan citiem "Tete d'Or" zoodārza dzīvniekiem, gan arī tā apmeklētājiem.

Lionas pašvaldība pagājušajā mēnesī lika dzīvniekus iemidzināt, taču to pirmais īpašnieks Gilberts Ēdelšteins iesniedza petīciju, ar kuras palīdzību tika panākta rīkojuma atlikšana svētku laikā.

Tagad Bardo draud pamest Franciju, ja rīkojums ziloņus iemidzināt netiks atcelts pavisam. "Ja politiskie spēki ir tik gļēvi un bezkaunīgi, lai nogalinātu Beibiju un Nepālu, esmu nolēmusi pieņemt Krievijas pilsonību un pamest šo valsti, jo tā nav nekas vairāk par dzīvnieku kapiem," viņa pavēstīja.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien parakstījis dekrētu, ar kuru Depardjē tiek piešķirta Krievijas pavalstniecība un tiesības maksāt salīdzinoši nelielo 13% ienākumu nodokli. Kremlis pavēstīja, ka Depardjē pilsonība piešķirta par "viņa ieguldījumu Krievijas kultūrā un kinomākslā". Aktieris pagājušā gada nogalē paziņoja, ka atsakās no Francijas pases, jo viņu esot dziļi aizvainojuši premjerministra Žana Marka Ero pārmetumi saistībā ar došanos "nodokļu trimdā" uz Beļģiju.

LETA, AFP, Foto: AFP/LETA