Mūziķu bohēma Ventspilī. LieneCandy visu safilmē. FOTO
Nakts jautrības pirms „Muzikālās bankas” fināla. LieneCandy puišu – bundzinieka Gundara Lintiņa, Ralfa Eilanda, Edmunda Rasmaņa un Valtere Frīdenberga kompānijā.
Slavenības
2013. gada 26. janvāris, 14:34

Mūziķu bohēma Ventspilī. LieneCandy visu safilmē. FOTO

Jauns.lv

Dziesmu aptauja „Muzikālā banka” ir viens tiem pasākumiem, kas kopā pulcē daudzus jo daudzus Latvijas mūziķus. Un, kur mūziķi, tur bohēma. Arī šī nakts pirms aptaujas noslēguma ceremonijas nebija izņēmums.

Šodien Ventspils Olimpiskā sporta centrā notiks Latvijas Radio 2 popdziesmu un rokdziesmu aptaujas „Muzikālā banka 2012” noslēguma ceremonija. Tajā par 2012. gada vērtīgākās dziesmas titulu cīnās 15 kompozīcijas. Un, kā jau ierasts, lielākā daļa mūziķu Ventspilī ieradās jau piektdienas vakarā. Vairums mākslinieku apmetās Ventspils Olimpiskā centra viesnīcā, kas, kā vienmēr, bija laipna uzņemt atraktīvos viesus.

Mūziķu atkalsatikšanās prieks izvērtās jautrā bohēmā, kas noklusa tikai īsi pirms sešiem rītā. Šoreiz lielākie svinētāji bija liepājnieki – Fēlikss Ķiģelis, Elviss Gordums, Uldis Knapšis, grupas „Tumsa” puiši -, kuriem pievienojās grupa „PeR”. Kamēr savos numuriņos klusi un nemanāmi vakaru pavadīja Aija Andrejeva, grupa „Astro’n’out”, „Bermudu divstūris”, „Borowa MC”, Dons, kamēr pēc pusnakts Ventspils klubā „KissClub” muzicēja grupa „Otra puse” un tās uzstāšanos vēroja jaunās TV šova zvaigznes Mārtiņš Ruskis un Antra Stafecka, liepājnieki kopā ar „PeR” puišiem un Valteru Frīdenbergu sarīkoja īstu rokenrolu. Ģitāra ceļoja no rokas rokā, skanēja gan pazīstamas melodijas, gan arī mūziķu plaši nereklamētas, bet gana jestras un pikantas dziesmas, gan arī tapa pavisam jaunas kompozīcijas.

Neticēsiet, bet viena no aktīvākajām šajā puišu kompānijā bija vienīgā dāma - dziedātāja LieneCandy, kura visu notiekošo aktīvi filmēja savā mobilajā telefonā. Bet filmēt patiešām bija ko. It sevišķi tos brīžus, ka atraktīvā kompānija sacerēja jaunu dziesmu, kuras galvenais varonis bija tobrīd klātneesošais Mārtiņš Ruskis. Šai kompozīcijai turpat viesnīcas gaitenī tapa īpašs videoklips, ko perfekti nostādītā, gandrīz identiskā „Muzikālās bankas” vadītājas Baibas Palkavnieces balsī pieteica LieneCandy (Lienei tas izdevās tik lieliski, ka dažiem pat likās, ka ballītē ieradusies pati Baiba). Lai klips būtu atraktīvāks, mūziķi, paņemot rokās tukšās dzērienu pudeles, tēloja, ka dzied mikrofonos, bet par skaņas efektiem rūpējas Fēliksa Ķiģeļa grupas un „Tumsas” bundzinieki, kā arī „PeR” bītboksa meistars Edmunds Rasmanis.

Šī jaunrade bija tik jautra, ka mūziķi vienojās par kādu pārsteigumu uz „Muzikālās bankas” apbalvošanas ceremonijas skatuves. Vai solītais tiks īstenots, redzēsim šovakar aptaujas „Muzikālā banka 2012” noslēguma ceremonijā, kas Olimpiskajā centrā „Ventspils” sāksies plkst. 19, bet Latvijas Televīzijas 1. kanālā būs skatāma pēc „Panorāmas” ap plkst.21.15.

Savukārt to, vai LienesCandy safilmētā mūziķu bohēma kādreiz tiks parādīta arī publiski, atliek vien minēt. Toties tas gan ir fakts – šogad nakts pirms „Muzikālās bankas” fināla beidzās bez starpgadījumiem, nekā tas bijis citus gadus. Šoreiz netika izsaukta policija, nesaplīsa neviena glāze, necieta aizkari viesnīcas istabiņās, neviens nebija apzagts, neviens nesagura un visi pamodās sveiki un veseli, lai jau šobrīd piedalītos krāšņā pasākuma ģenerālmēģinājumā.

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders