Noskaidrots aktiera Jāņa Reiņa nāves cēlonis
Aktieri Jāni Reini skatītāji bija iemīlējuši gan pēc daudzām izcilām izrādēm teātrī, gan TV un kino. Viņš mira no sirds nepietiekamības.
Slavenības
2016. gada 18. oktobris, 06:24

Noskaidrots aktiera Jāņa Reiņa nāves cēlonis

Jauns.lv

Žurnāls “Kas Jauns” vēsta, ka, kriminālprocesa ietvaros veicot ekspertīzi, noskaidrots pāragri mūžībā aizgājušā aktiera Jāņa Reiņa nāves cēlonis. Viņš nav bijis dzērumā.

27. augusta vakarā 55 gadu vecumā nomira aktieris Jānis Reinis, un viņa aiziešana taisaulē sacēla pamatīgu minējumu vētru par nāves cēloņiem. Pēdējos dzīves mēnešus Reinis, mēģinādams tikt skaidrībā par sevi un attiecībām ar sievu Vitu Frinbergu, viens mitinājās Ādažu baznīcas draudzes namā, kur arī tika atrasts miris. Sabiedrībā baumoja gan par to, ka viņš pirms nāves smagi piekauts, gan – ka pie vainas bijis alkohols, ar ko dāsni cienājis draugs aktieris Rūdolfs Plēpis, vai, iespējams, paša ieskati par dzīves beigšanu.

Precīza nāves cēloņa noskaidrošanai Valsts policija ierosināja kriminālprocesu un aktiera mirstīgās atliekas tika nogādātas uz ekspertīzi, uzreiz gan uzsverot, ka nav konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes. Nu zināms ekspertīzes slēdziens, par ko raksta žurnāls “Kas Jauns”, kas sazinājies ar aktiera atraitni Vitu Frinbergu.

„Kā jau teicu toreiz pēc Jāņa nāves - viņš nomira no sirds nepietiekamības. Viņam bija ļoti augsts asinsspiediens, un sirds neizturēja...” atklāta ir aktiera dzīvesbiedre. Viņa beidzot pieliek punktu arī daudz aprunātajai alkohola tēmai, ko uzjundīt presē palīdzēja aktiera Rūdolfa Plēpja atzīšanās, ka pēdējo laiku viņš ar savu draugu Reini pavadījuši, lietojot grādīgos dzērienus. Izrādās, ekspertīze Reiņa mirstīgajās atliekās nav konstatējusi arī alkohola klātbūtni. Frinberga zina teikt, ka pēc bērēm gandrīz mēnesi Plēpis pavadījis stacionārā.


Kasjauns.lv/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva