Mārtiņš Sirmais ar draugiem un ģimeni nosvin atgriešanos televīzijā. FOTO
Atraktīvais pavārs Mārtiņš Sirmais atgriešanos televīzijā nosvinēja ar smalku ballīti.
Slavenības
2013. gada 7. marts, 12:16

Mārtiņš Sirmais ar draugiem un ģimeni nosvin atgriešanos televīzijā. FOTO

Jauns.lv

Jau ar šodienu – 7. martu – LTV1 kanālā būs skatāms pasaules kulināro mantojumu raidījums „Sirmais. Kulta ēdieni”, kurā pavārs Mārtiņš Sirmais stāstīs par pasaulē slavenu ēdienu izcelsmi. Bet dienu pirms raidījuma Mārtiņš sarīkoja omulīgu atklāšanas ballīti.

Svinībās piedalījās Mārtiņa Sirmā draugi, kolēģi, gardēži un arī ģimenes locekļi. Viesi tika cienāti ar miniatūrām Itālijas picām, hamburgeriem ASV gaumē, meksikāņu kukurūzas čipsiem, franču kruasāniem, beļģu iecienītiem salātiem ar jūras veltēm, spāņu gaspačo, un, protams, vīnu. Par muzikālo noformējumu rūpējās dīdžejs Eduards Švāns, bet ballītes pārsteigums bija atraktīvais Nepieradinātā folka orķestris „Pingvīnu Cirx” ģitārista Andreja Grimma un čellista Kārļa Auzāna vadībā.

Ballītes viesu vidū bija Mārtiņa Sirmā kolēģis Ēriks Dreibants, konditorejas „Kūkotava” īpašniece Liene Tomsone, pavārs Havjērs Garsija, finansiste, gardēde un kultūras dzīves baudītāja Ilze Jurkāne, producents Andrejs Ēķis ar mīļoto sievieti Dainu Gāgu, veikala „Pērle” līdzīpašniece Žanete Skarule, TV žurnāliste Daina Jāņkalne, raidījuma „Sirmais. Kulta ēdieni” radošā komanda un citi.

Bet, runājot par pašu raidījumu, „Sirmais. Kulta ēdieni” ir pirmais vērienīgais televīzijas projekts, kur galvenajā lomā ir ēdiens. Raidījuma veidotāju neremdināmā zinātkāre par ēdienu izcelsmi un drosmīgā ambīcija iepazīt pasaules kulta ēdienus tuvplānā ir vainagojusies spilgtos stāstos ne tikai par kulināriju, bet arī par cilvēkiem. Sešos stundu garos, krāsainu un aizraujošu piedzīvojumu pilnos raidījumos Mārtiņš Sirmais apceļos pasauli, sadraudzēsies ar cilvēkiem Itālijā, Beļģijā, Spānijā, Francijā, Amerikā un Meksikā, iedziļināsies ēdienos, kurus šie cilvēki ēd un mīl, kuri ir pazīstami visā pasaulē. Mārtiņš atnesis šīs zināšanas uz savām mājām, pie skatītājiem Latvijā.

 „Es to daru tāpēc, ka es gribu zināt. Gribu iepazīt pasauli un cilvēkus. Lai galva paliek plašāka! Piemēram, tagad es zinu, ka garneli var izzvejot ar mailīšu tīklu. Ka Normandijā garneļu zvejošana ir tas pats, kas Latvijā sēņošana. Ka tas nav ekskluzīvi un tikai miljonāru ēdienkartē, bet, ka tā ir īstā dzīve lielai daļai burvīgu, vienkāršu cilvēku,” par gūtajiem iespaidiem stāsta Mārtiņš Sirmais, uzsverot, ka šoreiz raidījumi nebūs stāsts tikai par receptēm.

„Sirmais. Kulta ēdieni” reklāmas rullītis

Nepieradinātā folka orķestris „Pingvīnu Cirx”

Kasjauns.lv/Foto: Anda Grīnberga