Ar neparastu modes skati atklāj 18. Rīgas modes nedēļu
„Riga Fashion Week” atklāšanas šovs pārsteidza ar šādiem „monstriem”, bet vasarīgākas vēsmas ienesa modeles iznāciens kičīgā peldkostīmā.
Slavenības
2013. gada 3. aprīlis, 13:19

Ar neparastu modes skati atklāj 18. Rīgas modes nedēļu

Jauns.lv

Ar stilīgu modes skati 2. aprīlī atklāts festivāls „Riga Fashion Week” (RFW), kurā jaunākās kolekcijas šā gada rudens/ziemas sezonai izrāda gan Latvijas, gan citu valstu dizaineri.

Modes apskatnieku un prominentu viesu lokā iepirkšanās centrā „Sky&More” modes nedēļa tika atklāta ar vairāku dizaineru un zīmolu modes skatēm, no kurām avangardiskākā bija Lietuvas dizaineres Kristīnas Valanciutes tērpu parāde. Tajā visi modeļi, paslēpuši sejas aiz savdabīgām maskām, iejutās monstru tēlos. Festivāla atklāšanas viesiem jaunākās kolekcijas izrādīja arī pašmāju apģērbu dizainere Sabīne Skarule, kā arī bija apskatāmi „Studio Katana” pārstāvētie zīmoli Coo Culte, Marina Andronova, Ieva Katana, Ma Lama by Margarita Ostrova.

18. Rīgas modes nedēļa norisināsies līdz 6. aprīlim. Tās laikā 2013./2014. gada rudens/ziemas sezonas kolekcijas prezentēs Latvijas vadošie dizaineri un zīmoli: Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Anna LED, Aleksandrs Pavlovs, Katya Katya Shehurina un NARCISS; Modes nedēļas debitanti – Alexandra Westfal, Irina Skladnova un Nóló.

RFW skašu programmu papildinās arī ārzemju modes mākslinieku kolekciju prezentācijas – Lietuvas dizaineres Ievas Daugirdaites, Igaunijas modes zīmola „Pohjanheimo”, Baltkrievijas zīmola „lena tsokalenko” un Itālijas zīmola „COMEFORBREAKFAST” aktualitātes


Kasjauns.lv, Foto: Mārtiņš Ziders, Eduards Paņičevs