Gailis un Birkavs dzer šņabi uz Mildas veselību. FOTO
Ekspremjeri Māris Gailis un Valdis Birkavs iedzer pa šņabītim uz jahtas „Milda” veselību!
Slavenības
2013. gada 24. aprīlis, 18:31

Gailis un Birkavs dzer šņabi uz Mildas veselību. FOTO

Jauns.lv

23. aprīlī apritēja desmit gadi, kopš ekspremjers Māris Gailis ar komandu atgriezās no brauciena apkārt pasaulei ar jahtu „Milda”. Lai atzīmētu šo notikumu, jahtu piestātnē pie Māra Gaiļa mājas Ķīpsalā notika svinības, kurās ieradās ne tikai jahtas komanda, bet arī ekspremjera draugi.

Viņu vidū bija arī ekspremjers Valdis Birkavs un kinofestivāla „Arsenāls” tēvs Augusts Sukuts, kuri arī daudz palīdzējuši šī projekta – ceļojuma apkārt pasaulei – realizēšanā. Birkavs Gailim uzdāvināja pudeli vīna. Savukārt Sukuts, kurš ieradās no Spānijas, kur viņš dzīvo pēdējos piecus gadus, - ekskluzīvu Kolumbijas rumu.

Uz piestātnes vīri baudīja degvīnu un dalījās iespaidos par ceļojumu, kā arī labprāt kala plānus par vēl kādu tādu piedzīvojumu. „Jā, protams! Kāpēc gan nē!” vaicāts, vai būtu gatavs vēlreiz doties apkārt pasaulei, portālam Kasjauns.lv atbildēja Gailis un piebilda: „Tikai citā maršrutā. Piemēram, pa ziemeļu puslodi, Ziemeļu Ledus okeānu. Tam gan nepiekrīt ekspedīcijas kapteiņa palīgs Viesturs Meinarts. „Nu nē, tur būs auksti! Bet pa dienvidiem brauktu labprāt. Jo - kas vēl var būt labāk, kā divus gadus dzīvot bez zeķēm kājās,” smēja burātājs. Taujāts, kas bijis visgrūtākais, apceļojot pasauli, viņš atbildēja: „Ar šodienas acīm skatoties – nekas! Tas vairāk bija piedzīvojums. Ja godīgi, tas ir darbs, ko gribētu darīt visu mūžu.”

Māris Gailis un Viesturs Meinarts ar komandu atcerējās arī to, kā radusies ideja par lielo ceļojumu ar „Mildu”. „Reiz, atgriežoties ar jahtu mājās no Ālandu salām, sākām spriest – ja brauktu apkārt pasaulei, kā mēs to darītu. Skatījāmies pasaules atlantā un plānojām ceļojumu. Tobrīd gan neviens no mums pat nenojauta, ka šie sapņi īstenosies. Neticējās, ka kāds šīs fantāzijas realizēs,” atcerējās Viesturs Meinarts, bet Māris Gailis piebilda: „Es gan ticēju. Man bija ļoti liela pārliecība, ka tas notiks. Uzreiz ķēros klāt šī projekta īstenošanai. Pēc trijiem gadiem jau devāmies ceļā. Katru sapni var realizēt, ja tikai ļoti gribās. Protams, katram no mums nebija viegli uz diviem gadiem aiziet no ierastās dzīves, no ģimenes, no darba, taču bija tā vērts!”

Satikušies uz piestātnes Daugavā, svinētāji pārcēlās pie Māra Gaiļa uz viņu Ķīpsalas māju, kur kompānijai pievienojās arī citi, kuri bija iesaistījušies „Mildas” ceļojuma projektā.


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders