Saimons Kauels mudināšot dēlu 16 gadu vecumā pamest skolu
„Es nesaprotu, kāpēc vajag kādu spīdzināt un likt viņam būt vietā, kurā viņš nevēlas būt!” – ir neizpratnē „The X Factor” dibinātājs Saimons Kauels. Viņš dēlam Ērikam ļaus pamest skolu jau 16 gadu vecumā, ja atvase tā vēlēsies.
Slavenības
2016. gada 7. novembris, 04:06

Saimons Kauels mudināšot dēlu 16 gadu vecumā pamest skolu

Jauns.lv

Talantu šovu skarbais boss Saimons Kauels (57) paziņojis, ka mudinās dēlu iet savās pēdās. Kad Ēriks būs sasniedzis 16 gadu vecumu, tēvs apņēmies aktīvi iedrošināt dēlu pamest skolas gaitas.

Saimons Kauels pameta skolas gaitas pusaudža gados un neturpināja akadēmisko izglītību. Tas viņam netraucēja atrast darbu un izveidot ārkārtīgi veiksmīgu karjeru izklaides biznesa jomā.

Kauels un viņa partnere Lorēna Silvermena ir vecāki divus gadus vecam dēlam Ērikam. Talantu šovu boss norāda: ja viņa dēlam mācības skolā nepatiks vai tajās neveiksies, viņš mudināšot Ēriku pamest skolu un atrast sev darbu.

„Es Ērikam teikšu – vari pamest skolu 16 gadu vecumā, ja vēlies iet strādāt,” intervijā britu radiostacijai „BBC Radio 2”, norādījis Saimons Kauels. „Nav nekādu šaubu, ka es viņu iedrošināšu. Es nesaprotu, kāpēc vajag kādu spīdzināt un likt viņam būt vietā, kurā viņš nevēlas būt!”

Tā vietā, lai skubinātu dēlu iegūt augstāko izglītību, ieskaitot studijas universitātē, talantu šova „The X Factor” radītājs mudināšot dēlu nākt strādāt pie viņa.

Kauels ir mācījies Hertfordšīras pamatskolā un Doveras koledžā, vispārējās izglītības atestātu socioloģijā viņš ieguvis Vindzoras tehniskajā koledžā.

Tā vietā, lai turpinātu mācības augstskolā, Kauels labāk izvēlējās strādāt, arī, ja tie sākotnēji bija necili, maz apmaksāti darbi. 1980. gadā viņš strādāja pie režisora Stenlija Kubrika filmas „The Shining” kā kurjers.

Runājot par savu skolas pieredzi, Kauels norāda: „Es nebiju īpaši akadēmiski tendēts. Man viss process šķita garlaicīgs, vienmuļš, ar pārāk daudz noteikumiem, kas jāievēro. 16 gadu vecumā es izlēmu, ka gribu skolu pamest.”

Kauela kolēģe, šova „The X Factor” žūrijas pārstāve Nikola Šercingere apgalvo, ka mazais Ēriks jau tagad sekojot slavenā tēva pēdās. „Manuprāt viņš ir sevi noklonējis,” smej dziedātāja Šercingere. „Ēriks ir tāds pats kā Saimons, nekad manī neklausās.”

„Es viņam saku ‘Ērik, dod apskāvienu’, bet viņš aiziet prom. Es prasu ‘Vai tu vēlies cepumu? Vai varu nokosties no tava apelsīna?’ – bet viņš mani ignorē. Viņš vienmēr iet pie tēta, viņš ļoti mīl savu tēvu.”


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press