"Rimi" sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu dāsnas kampaņas ietvaros pasniedz ievērojamas stipendijas trīs studentēm. FOTO
REA Absolventu asociācija, iesaistot simtiem absolventu, katru gadu saziedo desmitiem tūkstošus eiro augstskolas attīstībai un studentu stipendijām. Kampaņas ilgtermiņa mērķis ir rast iespēju visiem studentiem mācīties REA bez mācību maksas, kā arī konkurēt ar pasaules mēroga augstskolām, tostarp elitārajām ASV skolām neatkarīga finansējuma piesaistē.
Bizness un ekonomika
2016. gada 25. novembris, 17:20

"Rimi" sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu dāsnas kampaņas ietvaros pasniedz ievērojamas stipendijas trīs studentēm. FOTO

Jauns.lv

Šodien, 25.novembrī, Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) telpās tika pasniegtas trīs apjomīgas pilna apmēra stipendijas trīs augstskolas studentēm. Ievērojamo finansiālo atbalstu 31 500 eiro apmērā jaunietēm sagādājis veikalu tīkls „Rimi”, izraugoties meitenes kampaņas „Find and Fund” ietvaros.

Šī gada „Find and Fund” kampaņa ir īpaša ar to, ka mecenāti var ne tikai nodot savu naudu kopējam finanšu fondam, bet arī interaktīvā veidā personīgi izvēlēties, kuram no studentiem ziedot līdzekļus stipendijas nodrošināšanai. Dažādos jautājumos, izdarot izvēli starp diviem atbilžu variantiem, piemēram: Berlīne vai Šanhaja, Hilarija Klintone vai Donalds Tramps, reps vai klasiskā mūzika, suņi vai kaķi un cita veida jautājumos, „Find and Fund” ziedošanas sistēma ļauj potenciālajam mecenātam atrast starp studentiem savu līdzinieku – studentu, ar kuru mecenātam ir emocionāla saikne.

Šogad „Rimi” stipendiju piešķiršanai izraudzījās Adeli Rameliti (Viļņa, Lietuva), Līvu Bileskalni (Tukums, Latvija) un Aneti Kristiānu Jansoni (Kandava, Latvija).

REA Studējošie tiek pie finansēm un personīgiem mentoriem

REA Absolventu asociācijas prezidents Māris Simanovičs pauž prieku par veikalu tīkla „Rimi” dāsno atbalstu: „Mums ir paveicies sadarbībā ar „Rimi” – veikalu tīkls ir sarūpējis stipendijas veselām trim studentēm. Taču vēlos piebilst, ka šīs kampaņas pamatā ir kas vairāk kā vien finansiāla atbalsta sniegšana. Izglītības iegūšanā naudai, protams, ir būtiska loma, taču mēs, kā šīs skolas absolventi, investējam un strādājam ar studējošajiem kā personībām, nākotnes profesionāļiem, spēcīgiem darba tirgus spēlētājiem. Ar savu rīcību cenšamies iedvesmot arī citus uzņēmumus un organizācijas, kuru spējās ir atbalstīt jaunos, gaišos prātus.”

Stipendiāti pateicas par vienreizējo iespēju

REA Ekonomikas fakultātes rektors Anders Pālzovs savā uzrunā uzsver, ka nauda nebūt nav vienīgais, ko REA Absolventu asociācija kopā ar atbalstītājiem „Find and Fund” ietvaros vēlas nodot studentiem – papildus tiek domāts arī par jauniešu mentoringu. „Atrast naudu bieži vien ir vieglāk, nekā atrast kādu, kurš būtu gatavs palīdzēt ar pieredzes uzkrāšanu. Manuprāt, tieši REA piesaistītie mentori, cilvēki, kuri personīgi uzraudzīs jūsu izaugsmi, ir vērtīgākais augstskolas ieguldījums jūsu nākotnē,” uzrunājot „Rimi” izraudzītās, trīs laimīgās studentes Adeli Rameliti (Viļņa, Lietuva), Līvu Bileskalni (Tukums, Latvija) un Aneti Kristiānu Jansoni (Kandava, Latvija), apgalvo rektors.

Stipendijas un ziedus studentēm pasniedza „Rimi Baltic Group” personāla direktore Pārsla Baško, vienlaicīgi iepazīstinot meitenes ar saviem mentoriem. „Mums šis ir vienreizējs notikums. Kā jau tika minēts, stipendiju izsniegšana ir ieguldījums mūsu kā nākotnes darbaspēka izaugsmē, lai mēs spētu atdarīt šo dāsno žestu ar savu profesionalitāti – darīšu visu, kas manos spēkos, lai gudri izmantotu šo iespēju!” apgalvo Adele no Lietuvas. „Pasniegtās stipendijas ir milzu atbildība. Vēlamies attaisnot „Rimi” un REA mentoru cerības un ticību mums!” piebalso tukumniece Līva.

Studentu stipendijām savāc teju pusmiljonu eiro

Šogad, divu nedēļu laikā „Find and Fund” kampaņā savākti jau 60 000 eiro jeb 20 procenti no mērķa summas – 300 000 eiro. Līdz 2016.gadam studentu stipendiju ziedojumu vākšanas kampaņās kopumā piesaistīti 430 000 eiro, turklāt 2014.gada ambiciozi nosauktā kampaņa „Let’s Beat Stanford” attaisnoja savu nosaukumu, iegūstot augstāko godalgu –  zelta medaļu prestižajā „Euro Effie Awards 2014” kā gada labākā reklāmas kampaņa. 2014.gada ietvaros, stipendiju ziedošanas kampaņā iesaistījās procentuāli lielāks absolventu skaits nekā Stenfordā, kas ir pasaules līdere šajā jomā.


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders