foto: Publicitātes foto
Populārākās Elektroniskās Ierīces Latvijā šogad
Bizness un ekonomika
2019. gada 29. aprīlis, 11:12

Populārākās Elektroniskās Ierīces Latvijā šogad

Reklāmas projekts

Nav noslēpums, ka tehnoloģiju nozare visā pasaulē, arī Latvijā, nemitīgi attīstās. Lasi un uzzini, kādas ir populārākās elektroniskās ierīces Latvijā šogad.

Elektroniskajām ierīcēm ir izšķiroša nozīme gan uzņēmumu darbības nodrošināšanā, gan brīvā laika pavadīšanas iespēju uzlabošanā un pat restorānu un citu pakalpojumu nodrošināšanā. No viedtālruņiem līdz viedajām sadzīves iekārtām, šajā rakstā aplūkosim populārākās elektroniskās ierīces šogad.

Viedtālruņi

Mūsdienās gandrīz katram no mums ir viedtālrunis. Šīs kompaktās ierīces ir kļuvušas par neatņemamu mūsu ikdienas daļu, nodrošinot plašas iespējas saziņai, informācijas iegūšanai un izklaidei praktiski jebkurā vietā un jebkurā laikā. Šogad vadošie viedtālruņu zīmoli apvieno eleganci, stabilu veiktspēju un inovatīvas funkcijas. Tādi zīmoli kā Apple, Samsung un Huawei turpina dominēt tirgū.

Tādi uzņēmumi kā kazino Latvija iesaka izmantot jaunākos telefonus, jo tie piedāvā labākas un lielākas kvalitāte displeju, un nevainojamu interneta savienojumu. Tas palīdz nodrošināt lielisku klientu pieredzi.

Šogad daži no visplašāk izplatītajiem viedtālruņu modeļiem ir tieši Apple iPhone 15 sērija, Samsung Galaxy S23 sērija, kā arī Samsung Galaxy Z Fold 5 un Flip 5.

Apple iPhone 15 sērija piedāvā daudzveidīgu viedtālruņu klāstu, kas pielāgots dažādām vajadzībām un budžetam. Apple iPhone 15 un 15 Plus ir lētākie modeļi, kas izceļas ar glītu dizainu un uzlabotām kameras iespējām. Aprīkoti ar izturīgu A16 Bionic procesoru, šie modeļi nodrošina nevainojamu veiktspēju ikdienas uzdevumiem un intensīvām spēļu sesijām. Ievērības cienīga ir modernizētā kameras sistēma ar 48 megapikseļu primāro sensoru, kas nodrošina pārsteidzošus augstas izšķirtspējas attēlus un uzlabotu darbību vājā apgaismojumā. Savukārt lietotājiem, kas meklē kaut ko profesionālāku, iPhone 15 Pro un Pro Max modeļi būs piemērotāki. Šie augstākās klases modeļi ir pieejami dažādās skaistās titāna apdares krāsās, un tie aprīkoti ar modernāko A17 Pro procesoru, kas ir ideāli piemērots satura veidotājiem un cilvēkiem, kas iecienījuši spēlēt mobilās spēles. Pro modeļiem ir arī labāka kameras sistēma ar funkcijām, kas, visticamāk, patiks fotografēšanas entuziastiem.

Samsung tālruņi Latvijas tirgū dominē jau gadiem ilgi. Samsung Galaxy S23 sērija piedāvā ikvienam piemērotu tālruni. S23 un S23+ tālruņi nodrošina perfektu līdzsvaru starp veiktspēju un tālruņa izmēru. Šiem tālruņiem ir spilgti displeji, jaudīgi procesori un lieliskas kameras. Tie ir ideāli piemēroti ikdienas lietošanai, izklaidei un kvalitatīvu fotogrāfiju uzņemšanai. Savukārt visprasīgākajiem lietotājiem paredzētais S23 Ultra var lepoties ar milzīgu 6,8 collu displeju, kas lieliski piemērots radošam darbam un aizraujošām spēlēm. Fotogrāfiem patiks Ultra uzlabotā kameras sistēma.

2023. gada augustā klajā laistais Samsung Galaxy Z Fold5 ir salokāms tālrunis ar milzīgu 7,6 collu Dynamic AMOLED displeju, kas izvēršas, nodrošinot planšetdatoram līdzīgu sajūtu. Tas ir plāns (6,1 mm) un viegls (253 g), ar jaudīgām specifikācijām, piemēram, līdz 1 TB atmiņas un Android 13 (ar iespēju atjaunināt līdz 14), taču bez microSD kartes slota.

Savukārt Samsung Galaxy Flip5 ir jaunākais salokāmais Flip sērijas tālrunis. Tas izceļas ar elegantu un kompaktu dizainu, bet izvēršas, lai atklātu plašo galveno ekrānu. Pārspējot iepriekšējos modeļus, šis tālrunis piedāvā vēl lielāku displeju, atvieglojot netraucētu piekļuvi paziņojumiem, vieglu pašportretu uzņemšanu un ērtu atskaņošanas vadību bez nepieciešamības izlocīt tālruni. Galaxy Flip5, kas papildināts ar uzlabotām pielāgošanas iespējām un mākslīgā intelekta funkcijām, nodrošina nepārspējamu un dinamisku mobilo pieredzi.

Viedās mājas ierīces

Viedā mājas jēdziens no futūristiska koncepta ir pārtapis par taustāmu realitāti arī Latvijā. Viedie termostati, apgaismojuma risinājumi un novērošanas kameras ļauj cilvēkiem attālināti kontrolēt un uzraudzīt savu mājokli, uzlabojot komfortu un drošību. Balss palīgi, piemēram, Amazon Alexa un Google Assistant, atvieglo viedo ierīču integrāciju un pārvaldību, izmantojot vienkāršas balss komandas.

Dažas no populārākajām viedās mājas ierīcēm Latvijā:

  • Viedās durvis un slēdzenes: Viedās durvis un slēdzenes ļauj attālināti atvērt un aizvērt durvis, kā arī saņemt paziņojumus par to, kad kāds tās atver vai aizver.
  • Putekļu sūcēji roboti: Šie mazie robotiņi paši uzkopj mājas grīdas, atbrīvojot Jums laiku citām lietām.
  • Viedie dūmu detektori: Tie ne tikai signalizē par ugunsgrēku, bet arī nosūta paziņojumus uz jūsu viedtālruni.
  • Viedie zāles pļāvēji: Viedie zāles pļāvēji spēj patstāvīgi orientēties Jūsu teritorijā un izplānot optimālu maršrutu, apbraucot šķēršļus, nodrošinot vienmērīgu zāliena nopļaušanu.
  • Novērošanas kameras: Novērošanas kameras ļauj uzraudzīt Jūsu māju un tās apkārtni attālināti no jebkuras vietas pasaulē.

Viedās mājas tehnoloģijas strauji attīstās, un arvien jaunas ierīces un risinājumi kļūst pieejami tirgū. Latvijā ir vērojams strauji augošs pieprasījums pēc viedās mājas sistēmām, un sagaidāms, ka šī tendence turpināsies arī turpmākajos gados.

Spēļu datori un konsoles

Latvijā portatīvo spēļu datoru jomā dominē tādi tirgus līderi kā ASUS, MSI un Razer. Šo zīmolu  modernākajos portatīvajos datoros ir ne tikai jaudīgi procesori, bet arī īpašas grafiskās kartes un augstākās klases displeji, kas nodrošina nepārspējamu spēļu baudījumu jebkurā vietā un laikā.

Tomēr, jāpiebilst, ka arī tradicionālās spēļu konsoles turpina iekarot savas pozīcijas, aizraujot Latvijas spēlētājus ar jaunākajiem Sony un Microsoft jaunumiem. PlayStation 5 un Xbox X ir līderi, kas grafikas precizitātes un spēlēšanas iespēju robežas ir pacēluši vēl nebijušā līmenī.

Gan PlayStation 5, gan Xbox X ir jaudīgas spēļu konsoles ar augstākās klases funkcijām. PlayStation 5 ir īpaši ātrs ielādes laiks, satriecoša 4K grafika un lieliskas papildierīces, piemēram, haptiskās atgriezeniskās saites kontrolieri un 3D audio. Arī Xbox X, Microsoft vadošā konsole, var lepoties ar ātru ielādes laiku un krāšņu 4K izšķirtspēju, padarot spēļu pieredzi patiesi neaizmirstamu.

Viedpulksteņi

Šogad vispopulārākie viedpulksteņi nevainojami apvieno stilu ar funkcionalitāti. Tādi nozares līderi kā Apple, Samsung, Huawei un Garmin izstrādājuši viedpulksteņus, kas nodrošina plašu veselības monitoringa funkciju klāstu, tostarp sirdsdarbības monitoringu, miega analīzi un treniņu izsekošanas iespējas. Papildus veselības stāvokļa novērošanai šie viedpulksteņi darbojas kā nevainojami viedtālruņu paplašinājumi, ļaujot lietotājiem bez piepūles saņemt paziņojumus, veikt maksājumus un pat pārvaldīt zvanus, nepieskaroties tālrunim.

Nav noslēpums, ka  Apple Watch Series 9 ir viens no pasaulē iecienītākajiem viedpulksteņiem. To darbina īpaši izstrādāts S9 SiP ar jaudīgu divkodolu procesoru un nākamās paaudzes četrkodolu Neural Engine, kas nodrošina ievērojamus ātruma un reaģēšanas spējas uzlabojumus. Tam ir iebūvētas dažādas pārsteidzošas funkcijas, kā, piemēram, pulksteņa vadīšana ar žestiem.

Arī Samsung Galaxy watch 4, 5 un 6 sērijas viedpulksteņi Latvijā ir ļoti iecienīti. Šie viedpulksteņi var lepoties ar iespaidīgām funkcijām, piemēram, fitnesa uzraudzību ar vairāk nekā 90 vingrinājumu režīmiem, uzlabotu veselības uzraudzību, tostarp miega uzraudzību un neregulāra sirdsdarbības ritma paziņojumiem (tikai Watch 6), izturīgu dizainu ar pret skrāpējumiem izturīgu safīra stiklu (Watch 5 un 6) un ilgi kalpojošām baterijām.

Modernākie viedtālruņi, praktiskās viedās mājas ierīces, jaudīgie spēļu datori un konsoles, parocīgie viedpulksteņi - ikviena no šīm ierīcēm atvieglo mūsu ikdienu un padara to jautrāku.