foto: Publicitātes foto
Ethereum cenas prognoze: pirkt vai pārdot šajā vasarā?
Bizness un ekonomika
2024. gada 24. aprīlis, 16:50

Ethereum cenas prognoze: pirkt vai pārdot šajā vasarā?

Reklāmas projekts

Ethereum (ETH) monētas piedāvājums ir kļuvis inflējošs. Bet Dogeverse mēmu monēta savā iepriekšpārdošanā ir piesaistījusi 10 miljonus ASV dolāru.

Ethereum (ETH) piedāvājums ir kļuvis inflējošs, jo vispārējā tirgus lejupslīde pēdējā mēneša laikā ir samazinājusi lietotāju aktivitāti tīklā.

Saskaņā ar Ultrasound.money datiem, vadošā altcoin piedāvājums pēdējo 30 dienu laikā ir palielinājies par vairāk nekā 4836 ETH. Tikai pēdējās nedēļas laikā tas ir piedaudzis par 9000 ETH.

Tiek uzskatīts, ka ETH piedāvājums ir kļuvis inflējošs, jo palielinās izveidoto un apgrozībā esošajam piedāvājumam pievienoto monētu skaits, tādējādi palielinot spiedienu uz monētas cenu.

Tas notiek, kad Ethereum tīklā ir vērojama lietotāju aktivitātes samazināšanās. Artemis ķēdes dati atklāja, ka pēdējo 30 dienu laikā ir samazinājies to unikālo adrešu skaits, kas mijiedarbojas ar Ethereum blokķēdi.

No 23. marta līdz 22. aprīlim Ethereum ikdienas aktīvo adrešu skaits samazinājies par 22%. Tas izraisīja atbilstošu tīkla ikdienas darījumu skaita samazināšanos. Ikdienas darījumu skaits šajā periodā samazinājās par 15%.

Attiecīgajā 30 dienu periodā tīkla darījumu maksa sasniedza 1,3 miljonus ASV dolāru 12. aprīlī un izraisīja samazinājumu. No 12. līdz 21. aprīlim Ethereum dienas maksa samazinājās par 8%.

Kad 1. slāņa (L1) tīklā tiek samazinātas maksas, tas piedzīvo zemu degšanas ātrumu. Samazināts degšanas ātrums palielina ETH daudzumu apgrozībā, padarot monētu inflējošu.

Ieskats Ethereum nākotnē

Preses laikā Ethereum tirgojās par 3249 ASV dolāriem. Saskaņā ar CoinMarketCap datiem, ko ietekmēja vispārējā tirgus lejupslīde pēdējā mēneša laikā, monētas vērtība šajā periodā samazinājās par 5%.

Tomēr, neskatoties uz nesenajiem tirgus pretvējiem, ETH 50 dienu mainīgais vidējais rādītājs (MA), kas aizsāka zelta krustu, kad sākās “buļļu tirgus” 2023. gada oktobrī, nedēļas diagrammā joprojām atrodas virs 200 dienu MA.

Lai gan monētas perspektīvas ilgtermiņā joprojām ir pozitīvas, ETH peļņas gūšanas aktivitātes pieaugums kopš februāra vidus ir izraisījis dažu tās galveno impulsu rādītāju samazināšanos. 

Rakstīšanas brīdī ETH relatīvā spēka indekss (RSI) un naudas plūsmas indekss (MFI) bija attiecīgi 58,77 un 52,01.

Lai gan šīs vērtības parsniedz 50, tās liecina, ka nesenās tirgus lejupslīdes tendences ir izraisījušas nelielu pirkšanas spiediena samazināšanos.

Tomēr, kombinējot ETH RSI, MFI un iepriekš novērtētos rādītājus, tika parādīts, ka monēta nav ārkārtējos pārpirkšanas vai pārpārdošanas apstākļos. Tas arī norāda, ka pašreizējā tendence joprojām var būt stabila ar nelielu bullish novirzi.

foto: Publicitātes foto

Ethereum nākotnes tirgus

ETH atvasināto instrumentu tirgū nākotnes līgumu atvērtā procentu likme sasniedz gada maksimumu 15 miljardus ASV dolāru 9. aprīlī un kopš tā laika ir samazinājusies par 33%, saskaņā ar Coinglass datiem. Šajā rakstīšanas brīdī monētas atvērtā nākotnes darījuma procentu likme bija 10 miljardi ASV dolāru. 

Šis kritums liecināja par tirdzniecības aktivitātes kritumu ETH nākotnes līgumu tirgū. Ja aktīva atvērtā interese šādā veidā samazinās, tas nozīmē, ka tirgus dalībnieki slēdz savas pozīcijas, neatverot jaunas.

Kopš atklātā procentu samazinājuma sākuma monēta ir noslēgusi piecas dienas ar negatīvu finansējuma likmi, un pēdējā no tām bija 22. aprīlī. Tajās dienās fjūčeru tirgotāji veica likmes par labu monētas vērtības kritumam.

Preses laikā ETH finansējuma likme biržās bija 0,0023%, kas liecina, ka ilgstošie tirgotāji ir atguvuši kontroli.

Kriptovalūtas ir svārstīgi aktīvi, un Ethereum, kā arī citu kriptovalūtu nākotne nav paredzama. Taču Dogeverse mēmu monēta savā iepriekšpārdošanā jau ir piesaistījusi vairāk nekā 10 miljonus ASV dolāru, kas sola investoriem lielas atdeves.

Dogeverse - strauji augoša kriptovalūta, kas piesaistījusi jau vairāk nekā 10 miljonus ASV dolāru

Projekts Dogeverse sāka savu kriptovalūtu iepriekšpārdošanu aprīļa sākumā un jau ir piesaistījis vairāk nekā 10 miljonus ASV dolāru. Iepriekšpārdošanas minimālais apjoms ir 8 835 000 ASV dolāri un maksimālais apjoms ir 17 002 500 ASV dolāri, minimālais apjoms tika pārsniegts pagājušajā nedēļā.

Dogeverse ir vairāku ķēžu memu monēta, kas darbojas Ethereum tīklā, Binance viedajā ķēdē, Polygon, Avalanche, Base un nākotnē plānots arī palaist Solana blokķēdē.

foto: Publicitātes foto

Turklāt viena no Dogeverse iezīmēm ir tā “iesaldēšanas” mehānisms, kas ļauj žetonu īpašniekiem nopelnīt ievērojamas atlīdzības. “Iesaldētāji” var nopelnīt līdz pat 107% gada procentuālās peļņas (APY), turot žetonus savos makos. 

Dogeverse izceļas ar spēju darboties vairākos blokķēdes tīklos. Lielākā daļā mēmu monētu ir ierobežotas ar vienu ķēdi, taču Dogeverse mērķis ir izmantot dažādu platformu ātrumu un zemās izmaksas.

Runājot par tokenomiku, kopējais $DOGEVERSE žetonu piedāvājums ir 200 miljardi, kas tiek sadalīti šādi: iepriekšpārdošanai ir novirzīti 30 miljardi žetonu jeb 15% no kopējā piedāvājuma. “Iesaldēšanas” programma tiks atbalstīta ar 20 miljardiem žetonu, kas veido 10%. Projekta darbībai un attīstībai ir atvēlēti 50 miljardi žetonu jeb 25% no kopējā piedāvājuma.

Turklāt likviditāte decentralizētajās biržās iegūs 20 miljardus žetonu (10%). Mārketinga iniciatīvām būs piešķirti 50 miljardi žetonu, kas veido 25% no kopējā piedāvājuma. Ekosistēmas izaugsmes un pieņemšanas programmas tiks nodrošinātas ar 20 miljardiem žetonu (10%). Lielākās biržas var iekļaut Dogeverse sarakstā ar 10 miljardu žetonu rezervi vai 5% no kopējā piedāvājuma.

Dogeverse funkcijas, piemēram “iesaldēšanas” atlīdzību piešķiršana un vairāku ķēžu savietojamība, kā arī lieliskie panākumi iepriekšpārdošanā ir potenciāli daudzsološi.