Auto un tehnoloģijas
2024. gada 23. aprīlis, 11:41

Auto ziņas: ieskaties "Mazda" CX-80 salonā

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu "Mazda" markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru "Mazda" "R&D" centrā Vācijā.

Līdz pat aizmugurējiem jumta statņiem tas identisks līdz šim lielākajam "Mazda" krosoveram CX-60, taču ir krietni garāks - plus 25 cm. Jau otro sēdekļu rindu varēs pasūtināt trīs dažādās konfigurācijās. Bez tam otrās rindas sēdekļi ir bīdāmi 12 centimetru diapazonā. Trešās rindas sēdekļi ir pietiekami elegati un der 1,7 m gariem un varbūt pat nedaudz garākiem pasažieriem.

foto: Ekrānuzņēmums
"Mazda" CX-80 sākuma cena ir 53 900 eiro, un jaunais modelis sasniegs mūs gada beigās.

Uzraksts "AWD" uz bagāžnieka vāka apliecina, ka "Mazda" CX-80 noteikti pieejama tikai ar visu riteņu piedziņu, lai gan CX-60 ar dīzeli sākotnēji bija tikai aizmugurējie velkošie riteņi. Jaunā CX-80 panelis neatšķiras no jau redzētajiem CX-60. Tas pats attiecas arī uz dzinējiem - lādējamais hibrīds un 3,3 l dīzelis. "Mazda" CX-80 sākuma cena ir 53 900 eiro, un jaunais modelis sasniegs mūs gada beigās.