Rīgas labiekārtotā cirka arēnas atklāšana

Ar velobaleta izrādi "La Bande à Tyrex" no Francijas 21. martā atklāta tehniski labiekārtotā Rīgas cirka arēna.

gallery icon
Bizness un ekonomika
2024. gada 22. marts, 10:29

FOTO: ar veloakrobātikas izrādi atklāta labiekartotā Rīgas cirka arēna

Jauns.lv / LETA

Ar velobaleta izrādi "La Bande à Tyrex" no Francijas 21. martā atklāta labiekārtotā Rīgas cirka arēna.

"Līdz ar jaunajām tehniskajām iespējām Rīgas cirks Eiropas kultūras kartē tiek iezīmēts kā cirka mākslai piemērotākā ēka ne vien Baltijas, bet, iespējams, visas Ziemeļeiropas reģionā - ne velti arēnas atklāšanu apmeklēja daudzi cirka profesionāļi no visas Eiropas,"vēsta Rīgas cirka direktore Māra Pāvula.

Savukārt, Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers atzīmē, ka Baltijas cirka vēsturē rekonstruētās Rīgas cirka arēnas atvēršana, iespējams, ir nākamais lielākais notikums pēc 1888.gada, kad cirks tika uzbūvēts - ēkas un telpas pārvērtība cirka ēku padara interesantu augsta līmeņa māksliniekiem un līdz ar to arī publikai.

Cirka arēna ir aprīkota ar transformējamām skatītāju tribīnēm, kas pilna apļa izkārtojumā ļauj uzņemt līdz 700 skatītājiem. Tāpat uzstādītas gaismu, skaņas un aizkaru sistēmas un cits aprīkojums, kas vajadzīgs izrāžu norisei.

Rīgas cirka arēnas aprīkošana veikta Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) Darbības programmā "Izaugsme un nodarbinātība". Projekta laikā bija paredzēts veikt Rīgas cirka vēsturiskās ēkas, kas atzīta par valsts nozīmes arhitektūras pieminekli, aprīkošanu, lai cirks varētu atjaunot ēkas vēsturisko funkciju - cirka izrāžu izrādīšanu. Projekta kopējās izmaksas ir 1,8 miljoni eiro, no kuriem 1,2 miljoni eiro ir ERAF līdzfinansējums.